Service menu right

Circulariteit: hoe meet je losmaakbaarheid?

Meer artikelen
Alliander - Circulair bouwen

Hergebruik van materialen en onderdelen. Dat is de kern van een circulaire bouweconomie. Dat vereist materialen en onderdelen die je gemakkelijk uit een gebouw kunt halen. Maar hoe beoordeelt u of daar sprake van is? Leer het op de bijeenkomst 'Circulariteit: hoe meet je Losmaakbaarheid?' op 25 september in Circl in Amsterdam.

Losmaakbaarheid is niet simpel te meten. Daarom ontwikkelde een consortium van Alba Concepts, WE Adviseurs, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Dutch Green Building Council (DGBC) een meetlat voor losmaakbaarheid. Dit is één van de graadmeters die het programma circulariteit concreet uitwerkt.

Programma

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Mike van Vliet (Alba Concepts) meer over de meetlat. Daarna laten we aan de hand van 4 bestaande gebouwen zien hoe de meetlat in de praktijk werkt.

Ook bieden we het rapport met de meetlat losmaakbaarheid aan aan Esther 't Hoen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij legt uit hoe nationaal beleid op verschillende fronten de circulaire bouweconomie dichterbij brengt. Jan Kadijk (DGBC) vertelt meer over het volledige programma circulariteit. Losmaakbaarheid is hier een onderdeel van.

Voor wie?

Iedereen met ambities om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Meld u aan

Het aantal plekken is beperkt. De volgende groepen krijgen voorrang:

  • deelnamers aan de Dutch Green Building Council en hun relaties
  • sponsoren
  • themapartners¬†
Meld u aan via het inschrijfformulier.

Dutch Green Building Week

De bijeenkomst vindt plaats tijdens de negende editie van de Dutch Green Building Week. Het thema van de week is #hetkanwel.

Meer weten?

Circulair bouwen