Service menu right

De Zwolse Vogelmarkt: meer dan vogels

Meer artikelen

Zin om uren rond te dwalen tussen tienduizenden vogels? Of zoekt u een speciale vogelsoort? Kom dan naar de grootste vogelmarkt van Europa. De Zwolse Vogelmarkt is de plaats waar vogelhandelaren bij elkaar komen. En waar vogelliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

De Zwolse Vogelmarkt is een internationaal bekende vogelbeurs. Meer dan 7.000 bezoekers en ruim 500 handelaren uit heel Europa komen daarvoor naar Zwolle. U vindt er trouwens niet alleen vogels. Er zijn ook heel veel spullen voor het houden ervan, zoals voeding, kooien en volières. En u vindt er veel vakliteratuur en andere informatie. Wij zijn ook op de vogelmarkt om u meer te vertellen over CITES.

CITES-regels voor beschermde vogels

Misschien vindt u in Zwolle die ene bijzondere vogel. Deze kan onder de CITES-regels vallen. Dat is bijvoorbeeld zo bij een grijze roodstaartpapegaai. Wilt u die kopen, verkopen of vervoeren? Hier zijn speciale regels voor.

Wij vertellen u alles over CITES

Wat is CITES? En waar moet u op letten als u een vogel koopt of verkoopt? Valt deze onder de CITES-regels, dan kunnen wij u vertellen welke papieren daar bij horen.

Handelt uw bedrijf in vogels? Dan heeft u misschien een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) nodig. Wij leggen u uit wat een UBN is. En hoe u het registreert.

Het is dus zeker de moeite waard om ook bij ons een kijkje te nemen.

Meer weten?

Kijk op de website van de Zwolse Vogelmarkt voor meer informatie.

Over CITES leest u meer op onze informatiepagina Handel in beschermde planten en dieren. Ook vindt u meer informatie op de pagina’s Bedrijfsmatig huisdieren houden en Dierlocatie UBN registreren.