Deel 2 webinar Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

verslag: Deel 2 webinar Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++)

Meer artikelen
Zonnepanelen

De tweede SDE++-webinar vond op 30 september 2020 plaats. U kunt het webinar terugkijken via deze link onlineseminar SDE++.

Hoe werkt de stimuleringsregeling SDE++? Welke CO2-reducerende technieken komen in aanmerking? Hoe wordt de hoogte van SDE++-subsidie bepaald en hoe vraagt u deze aan?

In deze tweede webinar ‘Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)’ op woensdag 30 september van 13.00 tot 14.00 uur, gaan we verder in op de SDE++-regeling. Wat houdt de SDE++-regeling in? Waar moet een aanvraag aan voldoen? Welke eisen zijn er nog meer?

Voor wie?

Dit webinar is specifiek gericht op SDE++-aanvragers (industriële) bedrijven, intermediairs en adviesbureaus die geïnteresseerd zijn in de nieuwe CO2-reducerende technieken.

SDE++

In 2050 moet Nederland 95% minder CO2 uitstoten ten opzichte van 1990. In 2030 moet er al een afname van 49% zijn. Dat staat in het klimaatakkoord. De SDE++ is een verbreding van de voormalige SDE+ en draagt bij aan deze doelen. Deze nieuwe regeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook andere vormen van CO2-reductie.

De manier van rangschikken van de SDE++ zorgt voor een efficiënte inzet van budget. RVO is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling.

RVO-experts maken u op 30 september graag wegwijs binnen de SDE++.

Agendapunten

  • Opening
  • Uitleg categorieën:
  1. Bestaand: hernieuwbare energie
  2. Nieuw: CO2-reductie
  3. Techniek: specifieke eisen
  • Gefaseerde indiening en rangschikking
  • Wat is nodig voor een aanvraag?
  • Vraagbeantwoording

Webinars terugkijken

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.