Economische missie Boston - Life Sciences & Health

Meer artikelen

Boston geldt als wereldwijde hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences. 18 van ’s werelds 20 grootste biotechbedrijven zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten.

Vanuit organisaties zoals het Massachusetts Life Sciences Center en het Massachusetts eHealth Institute speelt de staat een cruciale rol in het ondersteunen en financieren van onderzoek en regionale kleine tot middelgrote bedrijven in de sector.

Medische sector Boston

De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad. Onder andere het aan de Harvard Medical School verbonden Massachusetts General Hospital en het Brigham & Women’s Hospital.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

De stad heeft het streven om niet alleen de best mogelijke zorg te leveren, maar ook om de stijging van de zorgkosten te beperken. Dit zorgt voor een grote belangstelling voor digitale innovaties in diagnose, behandeling en informatie-uitwisseling. Er liggen daarom veel kansen voor Nederlandse expertise in digitale oplossingen voor ziekenhuizen, artsen, patiënten en verzekeraars voor toepassingen in de zorgsector in Boston.

Bekijk het voorlopige programma (pdf, Engelstalig) of ga terug naar de voorpagina voor meer informatie en inschrijving voor de missie.

Service menu right