Economische missie Nederlandse start-ups naar Slush Finland met Prins Constantijn van Oranje

Meer artikelen
Logo Slush: zaal vol deelnemers aan Slush met sprekers op podium in midden

Bent u een innovatieve techstart-up en klaar voor de volgende stap? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven en investeerders en de internationale markt verkennen? Ga dan mee met de start-upmissie van 3 tot en met 6 december 2018 naar Slush en zet uw bedrijf in de schijnwerpers op een van de grootste start-up en tech-events ter wereld!

De start-upmissie heeft als doel het versterken van de positie van Nederlandse start-ups en het Nederlandse start-up ecosysteem, met een focus op innovatieve 'tech solutions'. Prins Constantijn van Oranje leidt de delegatie van Nederlandse start-ups naar Helsinki en ondersteunt hen tijdens verschillende side-events met bedrijven en potentiële investeerders.

Slush 2018

Meer dan 10.000 bezoekers, 2.600 start-ups, 1.600 investeerders en 600 journalisten uit de hele wereld ontmoeten elkaar op Slush in Helsinki. Slush biedt start-ups de kans zich te presenteren aan een groot en divers publiek. Vanwege de kansen voor Nederlandse start-ups op Slush bieden wij de missiedeelnemers gratis toegang tot de beurs en is er een Holland Demo Booth Area waar 16 start-ups zich kunnen presenteren.

Kansen voor Nederlandse start-ups

Slush is de uitgelezen kans voor Nederlandse start-ups om:

 • Strategische partnerschappen aan te gaan met andere bedrijven om producten / diensten op de internationale markt te brengen;
 • Productie op te schalen met betrouwbare, kwalitatief hoogstaande partners;
 • Financiering op te halen bij Venture Capitals (VC’s) en grote organisaties.

Voor welke start-ups?

De Nederlandse delegatie bestaat uit Nederlandse techstart-ups die in hun bedrijfs- en productontwikkelingen klaar zijn voor de volgende internationale stap.

Deelname staat open voor start-ups die voldoen aan de volgende criteria:

 • marktacceptatie van product of dienst op de Nederlandse markt;
 • reeds gestart of klaar voor internationale opschaling;
 • product of dienst is potentieel disruptief;
 • hoogtechnologisch innovatief product of dienst;
 • op zoek naar partners voor innovatiesamenwerking;
 • op zoek naar seed, series A of verdere financieringsronden;
 • Nederlandse KvK-inschrijving.

Programma

Voorbereidingsbijeenkomsten

Voorafgaand aan de missie worden er voorbereidingsbijeenkomsten georganiseerd in samenwerking met onder andere StartupDelta en PWC. Tijdens de bijeenkomsten worden de deelnemende start-ups voorbereid op Slush 2018, met aandacht voor onder andere de Slush matchmakingtool en pitchtraining voor media, klanten en investeerders.

Slush

Tijdens de missie kunt u uw bedrijf of instelling meer bekendheid geven en krijgt u de kans om kennis te maken met potentiële partners. Via de missie heeft u mogelijk toegang tot:

 • Netwerkactiviteiten (Holland side-events & Slush-events);
 • Slush matchmakingtool;
 • Gebruik van de Holland Demo Booths (exacte invulling wordt nader bepaald);
 • Ontmoetingen met potentiele investeerders;
 • Gelegenheid om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in het bijzijn van de delegatieleiding;
 • Pitchmogelijkheden.

Bekijk het voorlopige programma (pdf) van de missie.

Kosten

Deelname kost € 500 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf).

Inbegrepen is deelname aan de voorbereidingsbijeenkomsten, alle gezamenlijke programmaonderdelen, toegang tot de Slush matchmakingtool, gebruik Holland demo booths, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie.

Reis-, verblijf- en eventuele vertaalkosten zijn voor eigen rekening.

U kunt gebruikmaken van een reisarrangement dat wordt samengesteld door een reisbureau. U kunt echter uw vlucht en accommodatie ook zelf boeken.

Aanmelden

De inschrijving voor deze start-upmissie is gesloten.

Er kunnen 16 deelnemers mee met deze missie. Dit in verband met het aantal beschikbare plaatsen in de Holland Demo Booths.

RVO.nl vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan binnen de opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Bedrijven die volledig voldoen aan de bovengenoemde criteria kunnen deelnemen aan de missie.

Meer informatie

Kijk op de website van Slush voor meer informatie over de beurs.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Jim van der Zwan
E: jim.vanderzwan@rvo.nl
T: 06 11 43 56 01

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Helsinki en StartupDelta.

Service menu right