Gratis e-learning zakendoen in Frankrijk | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Gratis e-learning zakendoen in Frankrijk

Meer artikelen

Investeer 1 uur van uw tijd in een gratis e-learning over zakendoen in Frankrijk. Daarna bent u nóg beter voorbereid op uw marktintroductie en kunt u er sneller en langer succesvol zijn.

In deze online cursus bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het zakendoen in Frankrijk. Aan de orde komen de meest kansrijke sectoren, regio's en steden, markttoetreding, producteisen, belastingkenmerken, productaansprakelijkheid, zakenpartners vinden, cultuur, e-commerce en het Nederlandse buitenlandnetwerk.

Voorkom valkuilen & veelgemaakte fouten

Frankrijk is een van de 3 belangrijkste handelspartners voor Nederland. Niet alleen de taal, maar ook de cultuur en wetgeving verschillen behoorlijk met die in Nederland. Om succesvol zaken te doen in Frankrijk, is een goede voorbereiding dan ook essentieel. Daarnaast is het van belang om u bewust te zijn van de verschillen met zakendoen in Nederland.

Welke verschillen dat zijn, weten we binnen RVO maar al te goed. Net zoals we weten welke vragen er leven bij ondernemers wanneer ze gaan ondernemen in Frankrijk. We krijgen immers per jaar zo'n 4.000 vragen binnen van ondernemers rondom internationaal zakendoen; vele daarvan hebben betrekking op zakendoen in Frankrijk.

De 10 meestgestelde vragen

In de e-learning '10 meestgestelde vragen over zakendoen in Frankrijk' bieden we een introductie in de belangrijkste aandachtspunten bij het zakendoen in dit land. Achtereenvolgens gaan we in op de volgende 10 vragen. Elke vraag staat centraal in een apart hoofdstuk binnen deze online cursus.

 1. Welke sectoren zijn het meest interessant?
 2. Welke regio's en steden zijn het meest kansrijk?
 3. Hoe vestig ik een bedrijf?
 4. Waar moet mijn product aan voldoen?
 5. Wat kenmerkt de belastingstructuur?
 6. Hoe beperk ik mijn aansprakelijkheid?
 7. Hoe vind ik een betrouwbare zakenpartner?
 8. Welke do's-and-don'ts gelden er bij het zakendoen?
 9. Met welke e-commerceregels moet ik rekening houden?
 10. Wat kan de Nederlandse overheid in Frankrijk voor mij doen?

Cursusopbouw

Het volgen van deze e-learning kost u slechts 1 uur. U bepaalt zelf wanneer u deze start en afmaakt. De cursus bestaat uit 10 inhoudelijke hoofdstukken, plus een inleiding en 2 naslagwerken. Elk hoofdstuk bestaat uit een korte video (van een paar minuten) en een aantal testvragen om te zien of de informatie bij u is blijven hangen. Aan het einde van de cursus vindt u een Q&A en een tekstuele samenvatting van de e-learning. Deze kunt u downloaden en gebruiken als naslagwerk.

Leerdoelen

Bent u van plan zaken te doen met Frankrijk of doet u dat al? In dat geval is het volgen van deze e-learning een welbesteed uur van uw tijd. Aan het einde van deze online training:

 • weet u wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij het zakendoen in Frankrijk;
 • heeft u een beter begrip van die aandachtspunten;
 • kent u de mogelijkheden om u hierin verder te bekwamen of verdiepen;
 • kunt u valkuilen vermijden en veelgemaakte fouten voorkomen;
 • kunt u uw vragen neerleggen bij de juiste afdeling of instantie;
 • weet u hoe RVO en de Nederlandse overheid in Frankrijk u kunnen ondersteunen.

Schrijf u nu in & start wanneer het u uitkomt

Inschrijven voor deze cursus kan op het platform van de International Business Academy. Schrijf u nu in en start de e-learning waar en wanneer het u uitkomt!

Onze landspecifieke e-learnings krijgen van ondernemers gemiddeld het rapportcijfer 9. Wilt u weten welke gratis landspecifieke cursussen RVO nog meer aanbiedt? Kijk op het cursusplatform van de International Business Academy.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.