Hackathon - Smart Charging Challenge

Meer artikelen
Werkconferentie
In 2025 moeten bijna alle nieuwe auto’s elektrisch zijn. Ook de opwek van duurzame energie maakt een stormachtige ontwikkeling door. Hoe kan de elektrische auto de energietransitie versnellen? Het Living Lab Smart Charging organiseert op 9 en 10 maart daarom een hackathon: de Smart Charging Challenge.
 
We moeten nadenken over onze energie-infrastructuur en hoe we deze revolutie in mobiliteit en energie mogelijk gaan maken. Smart Charging hoopt zoveel mogelijk knappe koppen en bedrijven tijdens het living lab bij elkaar te krijgen voor innovatieve oplossingen voor die revolutie.
 
De winnaars en de meest kansrijke ideeën kunnen rekenen op begeleiding vanuit het Living Lab Smart Charging en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) om als bedrijf, product of dienst op de markt te brengen.
 

Slim laden

Met slim laden wordt de manier bedoeld waarop elektrische voertuigen geladen kunnen worden met maximaal gebruik van duurzame energie en zonder overbelasting van het elektriciteitsnetwerk. Eenvoudig gezegd: auto’s sneller laden als de zon schijnt of de wind waait, auto’s terug laten leveren aan het net wanneer elders de stroomvraag groot is.

Auto’s, zelfrijdend of nog met bestuurder, worden steeds slimmer en zijn met andere apparaten verbonden in het Internet of Things. In de stad van de toekomst wisselen we energie uit in een Internet of Energy.
 
Alle innovatieve oplossingen blijven eigendom van de teams zelf. 
 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het registratieformulier (extern)
 

Meer informatie?

Organisatie

De Smart Charging Challenge wordt georganiseerd door het Living Lab Smart Charging in samenwerking met de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, de provincie Noord Brabant, ENGIE, Nissan, SV Utilities, ElaadNL en Enexis.

Service menu right