Handelsmissie Nigeria met minister Sigrid Kaag, Agrifood en Sustainable cities - Sustainable cities

Meer artikelen

Lagos, de economische hoofdstad van Nigeria, is een van de grootse steden ter wereld. Deze megastad met 21 miljoen inwoners (en groeiend) staat voor vele uitdagingen. Dit zorgt voor kansen voor Nederlandse bedrijven op het gebied van verstedelijking en circulaire toepassingen.

In de komende jaren zijn flinke investeringen noodzakelijk. Met name op het gebied van afvalbeheer, (water) transport, mobiliteit en (maritieme) infrastructuur. De stad Lagos heeft € 120 miljoen gereserveerd voor investeringen in infrastructuur.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

Er zijn in verhouding nog maar weinig Nederlandse partijen actief in Nigeria op het gebied van verstedelijking. Maar Nederlandse bedrijven hebben door hun innovatieve en duurzame karakter wel een goede positie om deze markt te betreden.

Door kennisuitwisseling, cofinanciering van projecten en samenwerking met elkaar en de lokale private sector, kunnen Nederlandse bedrijven in deze groeimarkt een netwerk opbouwen en een goede positie krijgen.


Bekijk het voorlopige programma (pdf), of ga terug naar de voorpagina voor meer informatie en inschrijving voor deze missie.

Service menu right