Service menu right

Innovatiemissie Automotive Michigan juni 2020

Meer artikelen

Bent u actief op het gebied van Automotive en heeft u interesse om met ons de kansen en ontwikkelingen rondom nieuwe innovaties in de Amerikaanse autoindustrie te verkennen? Noteer de innovatiemissie Automotive alvast in uw agenda!

In juni organiseren wij een innovatiemissie naar de Amerikaanse staat Michigan, rondom de North American International Auto Show (NAIAS). Dit is de grootste autobeurs van de VS. Het doel van deze missie is op zoek te gaan naar potentiële samenwerkingskansen met R&D spelers uit de Amerikaanse auto-industrie. Daarmee geven we verdere invulling aan het Memorandum of Understanding (MoU) tussen Nederland en Michigan. Tijdens de missie is er aandacht voor onderwerpen als smart mobility (connected & automated driving), green mobility (elektrische voertuigen) en nieuwe materiaal- en productietechnologieën.

De mondiale automotive-industrie zit in een grote overgangsfase, door elektrificatie, automatisering en nieuwe mobiliteitoplossingen. In Michigan bevindt zich het grootste automotivecluster van de VS. Bijna de hele top 100 van traditionele en nieuwe automotivebedrijven hebben hier een vestiging. Rond de University of Michigan (Ann Arbor) komen veel innovaties en spin-off bedrijven tot stand.

Programma

We organiseren een programma met bijeenkomsten en netwerkactiviteiten op de NAIAS, aangevuld met bedrijfsbezoeken in de regio. De voorbereidingen voor de innovatiemissie zijn in volle gang. Bij de invulling van het programma is er ruimte voor maatwerk op basis van uw specifieke behoeftes.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt hiervoor nauw samen met RAI Automotive Industry NL, regiopartners als Brainport Eindhoven, het Nederlands Consulaat in Chicago en het innovatienetwerk in de VS.

Bekijk het conceptprogramma.

Parallel aan deze innovatiemissie organiseert de RAI Automotive Industry NL een Nederland Holland High Tech Paviljoen op de NAIAS expo. Lees meer over het Holland High Tech Paviljoen.

Kosten

Deelname aan de innovatiemissie kost € 250 per persoon. Deelname is inclusief:

  • collectief programma
  • vervoer van en naar programmaonderdelen
  • lunch en diners indien vermeld in het programma

Deelname is exclusief:

  • reis- en verblijfkosten (hotels en intercontinentale vluchten)
  • alle individuele kosten.

Interesse?

Heeft u interesse in deelname aan onze innovatiemissie? Of interesse om deel te nemen aan het Holland High Tech paviljoen? Op 10 en 11 maart organiseren wij een informatiesessie voor iedereen die meer wil weten over de innovatiemissie, de NAIAS-beurs en het Holland High Tech paviljoen.
Aanmelden kan via het online interesseformulier.

Vragen?

Neem dan contact op met: