Inspiratietours CO₂-reductie industrie 2021 – Energie, Innovatie en Klimaatfondsen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Inspiratietours CO₂-reductie industrie 2021 – Energie, Innovatie en Klimaatfondsen

Meer artikelen

Bekijk dit voorjaar één van de online inspiratietours over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. Laat u inspireren door de kennis en praktijkervaringen die collega-bedrijven presenteren.

U kunt in totaal 5 inspiratietours online bijwonen over verschillende technieken en thema’s.

Dit is het 4e webinar.

Inhoud webinar 11 mei

Wilt u investeren in een energieproject waarmee energie wordt bespaard, minder CO2-uitstoot en/of hernieuwbare (duurzame) energie gebruikt of produceert? Als bedrijf kunt u bij verschillende fondsen aankloppen voor financiële ondersteuning. Fondsen denken graag mee als u een moeilijk financierbaar project hebt. Denk aan Europese, nationale en regionale fondsen, maar ook bijvoorbeeld aan venture capital (investering in startend bedrijf) of private equity (tijdelijke eigendomsstructuur die een scherpe financiële prikkel geeft).

In dit webinar is Freek Welling, fondsmanager Perspectief Fonds Gelderland, een van de sprekers. Hij vertelt hoe een Regionale Ontwikkelingsmaatschappij als Oost NL kan bijdragen aan de energietransitie van de Nederlandse industrie. Dit doet hij aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden van financiering met publiek risicokapitaal.

Jeroen de Beer is adviseur bij het RVO-programma Verduurzaming Industrie. Hij is coördinator voor alle middelen die RVO uitvoert voor de verduurzaming van de industrie. Jeroen licht deze in vogelvlucht toe: welke stimuleringsregelingen zijn er en waarvoor kan de industrie deze aanvragen?

De derde spreker is Rutger van Wersch, senior portefeuillemanager APG/ANET. Dat is de uitvoerder van het ABP Nederlands Energie Transitiefonds. Rutger vertelt over ANET als uniek lange termijn investeringspartner. De focus ligt op de distributie & opslag, gebruik en productie van energie. ANET heeft een fondsvermogen van € 250 miljoen en ticketsize van € 5-25 miljoen. Het investeerde al eerder in het slimme warmtenettenfonds 'Dorothea', in het Rockstart Energy Fund en in het NET2GRID. ANET deed dat via Asper Investment Management.

Kennis en inspiratie voor CO2-reductie

In de webinarreeks Informatietour wisselt de industrie kennis uit. De verduurzaming en de diverse technieken van industriële processen binnen uw sector staan centraal. Hierbij komen onder meer aan bod:

  • afwegingen
  • aandachtspunten
  • investerings- en exploitatiekosten
  • rentabiliteit, CO2-reductie
  • gebruiksvriendelijkheid
  • inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces en vergunningverlening

Deelnemers aan eerdere tours hebben inmiddels geïnvesteerd in CO2-reductiemaatregelen.

Meld u aan

Schrijf u ook in voor de volgende en laatste inspiratietour:

De verslagen van alle sessies vindt u terug op www.verduurzamingindustrie.nl.
 
Schrijf u in voor de vierde sessie via deze aanmeldlink.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.