Service menu right

Jaarsymposium Circulaire Maakindustrie

Meer artikelen

Volg de ontwikkelingen en successen rondom circulair ondernemen tijdens het Jaarsymposium Circulaire Maakindustrie op 10 en 11 december. Het symposium vindt online plaats onder leiding van dagvoorzitter Mark Beumer. We nemen u mee in de belangrijkste ontwikkelingen en inzichten van het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM).

Het symposium bestaat uit twee delen: een online seminar op donderdagmiddag 10 december en online workshops op vrijdag 11 december.

Programma donderdag 10 december

  • 15:30 uur Opening door Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (FME) en Fried Kaanen (Koninklijke Metaalunie, UPCM)
  • 15:45 uur Vogelvlucht langs projecten van het uitvoeringsprogramma
  • 16:15 uur Van circuit board naar zendmast – Impact in supply chain meetbaar en zichtbaar
  • 16:30 uur Ronde tafel gesprek ‘De circulaire maakindustrie is dichterbij dan je denkt’. Geert Huizenga (FME) en Fried Kaanen (Metaalunie) gaan in gesprek met hun achterban en vertegenwoordigers uit kennis en wetenschap.
  • 17:00 uur Afsluiting - met pitches van de online workshops op vrijdag 11 december en een vooruitblik naar 2021.

Programma vrijdag 11 december

Hoe gaat u aan de slag met circulair ondernemen in de maakindustrie? U kunt zich aanmelden voor meerdere workshops.

  • 09:00 – 10:00 uur: ontwerp circulaire businessmodellen
  • 10:00 – 11.00 uur: bespaar kosten door remanufacturing (een bestaand product tot een product met een gelijkaardige functionaliteit maken)
  • 11:00 – 12:00 uur: realiseer circulaire verdienmodellen. In circulaire businessmodellen is het verdienmodel vaak anders: van terugkoopgarantie tot product-as-a-service contracten.
  • 12:00 – 12:30 uur: beperk grondstofrisico’s met de Grondstoffenscanner - Er dreigen wereldwijde tekorten van belangrijke metalen en andere materialen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over het programma en aanmelden gaat u naar Jaarsymposium Circulaire Maakindustrie.

Dit is het 4e jaarsymposium over circulair ondernemen in de metaal-/maakindustrie. Bekijk de Terugblik Jaarsymposium 2019.

Het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie is een samenwerking van brancheorganisaties FME en Koninklijke Metaalunie met het ministerie van EZK en RVO.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.