Kansenseminar Italiaanse luchtvaart- en luchthavenindustrie

Meer artikelen
vliegtuig op landingsbaan

Levert u diensten en technologie aan de aerospace en luchtvaart- en luchthavenindustrie? Wilt u uw kansen in Italië verkennen? Kom dan op 23 mei 2018 naar het kansenseminar in Den Haag.

Ruimtevaart- en luchtvaartindustrie

De Italiaanse aerospace-industrie zoekt internationale partners die beschikken over technologisch hoogwaardige producten en die complexe opdrachten kunnen managen. In deze industrie waren de afgelopen jaren veel fusies en overnames. Ook de grote luchthavens in Italië moeten de komende jaren investeren vanwege de groei in de luchtvaartmarkt.

Italië heeft een sterke positie in uitrustingen en systemen voor vliegtuigen en helikopters, luchtvaartelektronica, radarsystemen, satellietdiensten, sensoren, aardobservatiesystemen, helikopterbouw, innovatieve materialen, onderdelen voor lanceersystemen, monitoringsystemen voor het milieu en weersvoorspellingen.

Concurrentie en innovatie

Leonardo is de belangrijkste multinational die actief is in de Italiaanse aerospace-industrie. Het bedrijf heeft sinds kort een limiet gesteld: een toeleverancier mag maximaal 75% van de totale omzet behalen. Het Italiaanse bedrijf wil zo concurrentie tussen toeleverende mkb-bedrijven bevorderen en innovatie stimuleren.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Nederlandse ambassade in Rome ziet interessante mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. De aerospace- en luchtvaartindustrie zoekt partners en leveranciers voor:

  • nano- en microsatellieten;
  • elektrische aandrijvingen voor geostationaire satellieten;
  • onboard-activering in vliegtuigen (van hydraulische tot elektromechanische of elektro-hydrostatische technologie);
  • elektrische vliegtuigen;
  • lichtgewicht materialen;
  • meer efficiënte en minder vervuilende motoren en
  • militaire toepassingen van UAV (Unmanned Aerial Vehicles).

Programma

TijdOnderdeel
13.30 uurOntvangst deelnemers met welkomstdrankje
14.00 uurOpening door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, ministerie van Buitenlandse Zaken en Nederlandse ambassade in Rome
14.10 uurInleiding door Frank Jansen, directeur van de Netherlands Aerospace Group
14.20 uurPresentatie marktrapport Italiaanse aerospace-industrie en luchthavenontwikkeling – Godelieve Cooymans, directeur Proaxxes
14.40 uurZakendoen in de Italiaanse aerospace en luchthavenontwikkeling, ervaringen van Johan Godin van AviaVox en een Italiaanse expert
15.30 uurQ&A
15.55 uurAfsluiting en conclusies door Frank Jansen
16.00 uurNetwerkborrel
 

Aanmelden

Meld u aan vóór 20 mei. Deelname is gratis.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Chris Schoenmakers
Nederlandse ambassade in Rome
E: rom-ea@minbuza.nl

Service menu right