Eurostars evenement 2015

Tijdens de Innovatie Expo 2018 (IE2018), op 4 oktober in Rotterdam, leert u alles over het Eurostars-financiering, hoort u ervaringen van anderen en kunt u zelf pitchen.

Deelnemen geeft u inzicht in het Eurostarsprogramma, u doet inspiratie op en wisselt ideeën uit.

Wat is Eurostars

Het Eurostarsprogramma ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve producten en processen met een duidelijke impact op de internationale markt. Het is een ideale stap voor onder andere hightech mkb-bedrijven om gezamenlijk met een internationale partner nieuwe technologie te ontwikkelen en markten te ontsluiten.

Screenshot Eurostarsvideo IE2018

Klik op de afbeelding voor een video over Eurostars op IE 2018 (Engels)

Eurostars: celebrating 10 years of international R&D financing

In deze feestelijke sessie met Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat vieren we het 10-jarig bestaan van Eurostars. We horen verhalen van bedrijven die een Eurostars project hebben afgerond en zetten de winnaars van de afgelopen Eurostars rondes in de spotlight met de Eurostars awards. Professor Paul Iske geeft zijn visie op innovatie, creativiteit en op zijn Instituut van Briljante Mislukkingen.

Eurostars deep dive session, leer alles over Eurostars

Leer alles over het Eurostars programma. Wat is er nodig voor een succesvol project? Hoe verloopt de indieningsprocedure? Wat zijn de voorwaarden voor financiering en wat zijn ervaringen van anderen?
In een interactieve sessie loodst Peter Chisnall, coördinator van het Eurostars-programma in Brussel, u door alle details en beantwoordt hij uw vragen. Bij de sessie zijn 2 ondernemers met ervaring in Eurostars aanwezig die u praktische tips kunnen geven.

Eurostars investment readiness training

Hebt u al een Eurostars-project opgezet of afgerond en wilt u nu gaan opschalen? Welk businessplan biedt de beste kans om financiering te krijgen? Hoe kunt u uw pitch verbeteren? Een geselecteerd aantal bedrijven krijgt de mogelijkheid om voor investeerders een pitch te geven.

Thematische Eurostars sessies

Deze interactieve sessies richten zich op de laatste technologische ontwikkelingen. Er bestaat de mogelijkheid nieuwe projectideeën te pitchen.

Pitch en connect op agri-food

Deze interactieve sessie is gewijd aan baanbrekende innovaties op gebied van agri-food. Bert de Vegt, directeur Micreos Food Safety geeft uitleg over de ontwikkeling van faagproducten om de gezondheid van mens en dier te beschermen.

Pitch en connect op circulaire economie

Welke technologische innovaties vinden plaats op het gebied van circulaire economie en welke business modellen past de sector toe? In deze sessie komt u daar meer over te weten. Een van de sprekers is van het high tech bedrijf Blue-tec. Hun succesvolle Eurostarsproject heeft betrekking op afvalwaterbehandeling op basis van forward osmosis.

Pitch en connect op smart mobility

Een gastspreker van de TU Eindhoven geeft uitleg over de laatste ontwikkelingen op gebied van autonomous driving en the connected car.

Pitch en connect op smart industries

Welke technologische innovaties vinden plaats op het gebied van smart industries?
Cock Heemskerk, CEO van HIT richt zicht op innovatieve high-tech projecten op het gebied van robotica en mechatronica. In het Eurostars-project werkt HIT aan de zorgrobot JANUS, die oudere cliënten ondersteunt in de overgang van het ziekenhuis naar herstel thuis.

Matchmakingsessies

Kom meer te weten over Eurostars en ontmoet uw potentiële innovatiepartner tijdens de matchmakingsessies op de Innovatie Expo.

Waar, hoe laat?

De bijeenkomst over Eurostarsfinanciering vindt plaats in de RDM Onderzeebootloods, Heijplaatstraat 23, 3089 JB Rotterdam en duurt van 9.30-18.00 uur.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de eventwebsite. De inschrijfmogelijkheid voor de deelsessies volgt later.

Ga terug naar de algemene informatiepagina over de Innovation Expo.

Service menu right