Masterclass Energiebesparing Dataservers | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Masterclass Energiebesparing Dataservers

Meer artikelen

Een coalitie van bedrijven en overheden onderzocht het energieverbruik van dataservers. Uit dit project LEAP (Lower Energy Acceleration Program) blijkt dat ondernemers 10% energie besparen door de servers in de 'spaarstand' te laten draaien. In een handleiding, de zogenoemde Happy Flow Manual, staat hoe bedrijven dit zelf kunnen instellen. Tijdens de eenmalige online Masterclass Energiebesparing Dataservers op 11 mei geeft de LEAP-coalitie hier een toelichting op.

De Masterclass is gericht op systeembeheerders. Na de Masterclass heeft u voldoende kennis om de mogelijkheden in de praktijk toe te passen. We dagen alle systeembeheerders in ons netwerk uit om op alle servers de eco-stand te activeren. Samen maken we impact.

Waarom meedoen?

Een lager energieverbruik verlaagt de energiekosten voor uw organisatie. In de Metropool Amsterdam, waar een grote concentratie datacenters staat, is een verlaging van het energieverbruik een van de manieren om een dreigende overbelasting van het energienetwerk het hoofd te bieden. Deze mogelijkheden zijn bovendien via de Lijst Erkende Maatregelen door ons verplicht gesteld.

Programma 11 mei 2021 (16:00 - 17:00 uur)

Inloop (kwartier voor aanvang) 
Waarom aan de slag met het energieverbruik van serversJeroen van der Tang van NL Digital geeft zijn visie.
Stap voor stap toelichting van de mogelijkhedenDoor Dirk Harry van Certios, een van de opstellers van de handleiding
Eco-instellingen en virtualisatie in de praktijkJelle-Eric de Vries (KPN) was betrokken bij een van de pilots en deelt zijn ervaringen.

 

Aanmelden

U kunt zich online aanmelden en registreren voor deze masterclass. Deelname is gratis.

Aanmelden

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.