Ondernemersreis hightechsector China

Meer artikelen
Shanghai

Wilt u zakendoen in China? Hoe krijg ik toegang tot het Chinese netwerk? Wat is de lokale businesscultuur en regelgeving? Wat kan ik leren van andere ondernemers? Waar moet ik beginnen?

Bent u benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Van 3 tot en met 10 november organiseren de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een ondernemersreis naar China. Tijdens deze reis brengen we Brabantse bedrijven in contact met Chinese spelers en netwerkorganisaties binnen de hightechsector.

Compleet programma

U kunt als deelnemer gebruikmaken van een compleet programma dat bestaat uit bedrijfsbezoeken, individuele matchmaking en diverse netwerkmomenten. De hoofdthema's van deze reis zijn: Technology & Manufacturing en Trading & Logistics.

De heer Bert Pauli, gedeputeerde in Noord-Brabant, treedt op als delegatieleider voor deze reis. Dit betekent dat zowel bij de overheid als het bedrijfsleven op hoog niveau deuren geopend kunnen worden. Deelname biedt u een goede gelegenheid om uw netwerk in China op te bouwen of uit te breiden.

De reis doet ook een conferentie en evenement aan: de China International Technology Transfer Conference en China International Export Expo.

China International Technology Transfer Conference

Op 8 en 9 november 2018 is de tweejaarlijkse conferentie China International Technology Transfer Conference (CITTC) in Nanjing-Jiangsu, georganiseerd door de Jiangsu Department of Science & Technology. De provincie Noord-Brabant en de BOM hebben al jarenlang nauwe banden met de Jiangsu Department of Science & Technology.

CITTC heeft in 2018 een focus op de volgende onderwerpen:

  • The New Generation of Information Technology
  • Agriculture Technology
  • Advanced Energy & New Environmental Protection (Cleantech)
  • New Materials & Graphene Technology
  • Biomedicine & Health Care
  • Intelligent Manufacturing & Advanced Equipments

China International Export Expo

Daarnaast is van 5 tot en met 10 november de eerste editie van de China International Export Expo (CIEE) in Shanghai. Een grootschalig evenement dat een platform biedt voor buitenlandse bedrijven die hun product in China op de markt willen brengen.

Voor wie?

Deze ondernemersreis is interessant voor Brabantse bedrijven en onderzoeksinstellingen die actief zijn in de hightechsector. Deelname aan deze reis biedt u de mogelijkheid om contacten te leggen met Chinese bedrijven, instellingen en universiteiten die voor u interessant zijn.

In China staat innovatie hoog op de agenda. Daarom heeft de provincie Jiangsu een grote behoefte aan samenwerking met innovatieve technologiebedrijven. Er liggen kansen voor buitenlandse bedrijven. Daarnaast hebben Brabantse bedrijven in de laatste 2 decennia een zeer goede reputatie opgebouwd in de provincie Jiangsu.

Kosten en deelname

Deelname aan deze reis kost per bedrijf € 995 exclusief btw. Dit is op basis van 1 persoon. Voor elke extra deelnemer per bedrijf betaalt u € 550 exclusief btw. Dit is inclusief deelname aan het algemene programma, gezamenlijk lokaal transport, maaltijden die onderdeel zijn van het programma en matchmaking.

Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten voor visa of tolken zijn voor eigen rekening.

Aanmelden is niet mogelijk.

Meer informatie

De ondernemersreis gaat niet door.

Achtergrond

De provincie Noord-Brabant heeft al sinds 1994 een goede relatie met de provincie Jiangsu. Deze provincie is technologisch ver ontwikkeld en kent het hoogste bruto binnenlands product van alle Chinese provincies. Jiangsu vormt het directe achterland van de metropool Shanghai en is de regio met de tweede grootste private sector in China.

Voor veel bedrijven is China geen voor de hand liggende markt op het gebied van hightech. Maar China is wel de grootste en snelst groeiende markt op dit gebied. Binnen de ‘Made in China 2025’-strategie is er specifieke aandacht voor Smart Manufacturing en de ontwikkeling van next generation industrieën zoals 3D-printing, Big Data, Nano Materials en Intelligent Robots.

Organisatie

De Provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) organiseren deze ondernemersreis naar China. De BOM werkt in deze missie nauw samen met de NBSO in Nanjing.

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.

Service menu right