verslag: Ontbijtsessie: van Willen naar Doen!

Meer artikelen
ontbijttafel

Bij de Ontbijtsessie Van Willen naar Doen! ontmoeten MKB-bedrijven en overheden elkaar om elkaar te inspireren en direct aan de slag te gaan.

Programma

  • Vanaf 8.00 uur - Inloop met een heerlijk, duurzaam en voedzaam ontbijt en een warm welkom van onze dagvoorzitter Margreet van Gastel, Ambassadeur Energieuitdagingen.
  • 8.30 uur - Inspirerende aftrap door Ruud Koornstra, Nationale Energiecommissaris: Nut en noodzaak om samen aan de slag te gaan.
  • 9:00 uur Deelsessies* naar keuze:
  • - De energieuitdagingen bij bedrijven
    - Verduurzaming op bedrijventerreinen
    - Circulaire Economie
  • 10:00 uur Plenaire afsluiting en mogelijkheid tot netwerken.
  • 10:30 uur Einde

*Deelsessies

Deelsessie Energieuitdagingen

In deze sessie vindt u inspirerende voorbeelden hoe bedrijven met hun energieuitdagingen om gaan. Daarnaast vertelt Alfred van Kessel, Adviseur bij Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, hoe het verbeteren van je energielabel werkt en wat het kost. Een voorbeeld van een energiescan wordt u uitgelegd door Bas van den Brenk, Directeur van Klimaatroute. De sessie wordt geleid door Lieneke Knuyt, Carbon Advisor bij de Climate Neutral Group. Aan het einde verloot zij een energiescan!

Deelsessie Verduurzaming op bedrijventerreinen, a.k.a. Samenwerken

Het goede nieuws is: er zijn steeds meer duurzame ontwikkelingen op bedrijventerreinen te vinden; soms klein, soms groot. De vraag hierbij: wat is de sleutel tot succes? In deze workshop geven enkele inspirerende voorbeelden antwoord op deze vraag. Zo vertelt Huub Schoenaker, Directeur van Tarmo, het verhaal over Schaapsdrift in Renkum en wordt onder andere ingegaan op de formule van de Green Business Club door de directeur van dit initiatief, Eline Kik.

Deelsessie Circulaire Economie

In deze sessie duiden we externe veranderingen en plaatsen we deze in dialoog met de deelnemers in hun praktijk, bijv. wat het betekent voor de strategie van het bedrijf. Er zijn ook verhalen uit de praktijk: John Franken, directeur van IJslander (leverancier van speeltoestellen) vertelt over  hoe zijn bedrijf circulair is geworden en Bernard Derksen, productiedirecteur van DS SMith papierfabriek, die aan de vooravond staat van deze strategieverandering. Het panel wordt versterkt door de heren Rob Westerdijk en Frank Croesen, beiden inhoudelijk expert bij de HAN en Martijn in ’t Veld circulair expert bij Climate Neutral Group.

Vlog: Van willen naar doen!

In deze vlog ziet u hoe we samen plannen omzetten in actie.

Service menu right