Regionale trainingsdag Noord: de aardgasvrije wijk

Meer artikelen
bewoners

'De aardgasvrije wijk, starten met je bewoners' is het thema van een praktijkgerichte bijeenkomst voor gemeenteambtenaren. Na afloop van deze training over bewonersparticipatie in de warmtetransitie zet u met uw gemeente de eerste stappen naar een aardgasvrije wijk.

Er zijn diverse adviseurs van RVO.nl aanwezig op deze dag. We verzorgen ook een introductie, voordat we starten met het programma.

Programma

12:30-13:00Inloop met koffie en thee
13:00-13:30Introductie door Leo Brouwer, senior adviseur RVO.nl
 RVO.nl praat u bij over het Klimaatakkoord, de gemeentelijke proeftuinen, de innovatietender aardgasloze wijken, woningen en gebouwen en de onderzoeken over aardgasvrij wonen. Ook blikken we terug op de Green Deal Aardgasvrije wijken.
13:30-13:45Wat gebeurt er in Noord Nederland? Luuk Buit van de provincie Groningen praat u bij over de activiteiten van het warmteplatform Noord Nederland.
13:45-15:45Training 'De aardgasvrije wijk: starten met je bewoners' door Monique Bollen en Sanne Dietz, HIER Klimaatbureau
 Deel 1: Met het bewonersspel HIER krijgt u inzicht in hoe een spel bewoners kan informeren, betrekken en activeren. En wat de meerwaarde is om te weten hoe bewoners denken over de warmtetransitie.
 Deel 2: Hoe organiseer ik een bewonersavond? Deelnemers gaan in groepjes aan de slag met de organisatie van een bewonersavond. U staat stil bij mogelijke reacties en vragen van bewoners. De laatste drie kwartier is er een bewonerspanel aanwezig voor uw vragen en het toetsen van uw ideeën.
15:45-17:00Borrel en tijd voor adviesgesprekken met RVO.nl en stichting HIER Klimaatbureau

 

Meld u aan!

  • U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.
  • We willen u vragen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Komt u toch met de auto? Vraag een parkeerplek aan via e-mail.
  • Voor de toegang tot de locatie heeft u een legitimatiebewijs nodig. Uw rijbewijs volstaat.

Meer weten?

Service menu right