SBIR-bijeenkomst Technologieën voor een veranderende gassamenstelling

Meer artikelen
bijeenkomst RVO.nl Den Haag

Bent u werkzaam in de energiesector en bezig met de ontwikkeling van innovatieve gastechnologieën? Wilt u meer weten over innovaties op het gebied van flexibiliteit in gassamenstelling? Kom dan naar de bijeenkomst 'Technologieën voor een veranderende gassamenstelling'.

Een belangrijke ontwikkeling in het energiesysteem is het toenemende gebruik van duurzame gassen (groen gas, waterstof) en een veranderende gassamenstelling. Om een meer flexibele gassamenstelling te kunnen organiseren, zijn nieuwe technologieën nodig.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleren al sinds 2012 innovaties op het gebied van flexibiliteit in gassamenstelling. EZK en RVO.nl ondersteunen dit met financiële middelen via de SBIR (Small Business Innovation Research) regeling. Er zijn inmiddels 5 SBIR rondes geweest, waarvan er 3 zijn voltooid (bekijk alle voltooide SBIR oproepen).

Programma

Na een korte inleiding door EZK gaat TKI Nieuw Gas aan de hand van de net verschenen routekaarten voor waterstof en groen gas ook in op de toekomst van (hernieuwbaar) gas. Naast presentaties besteden we aandacht aan beleid en de toekomst van gas. De bedrijven en ondernemers die met hulp van de SBIR-regeling innovaties ontwikkelden, geven pitches over de door hen ontwikkelde technologieën en producten. Aan het eind zal er gelegenheid zijn voor onderlinge discussie.

Nadere invulling van het programma van de middag volgt.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddag 25 mei in de RVO vestiging in Den Haag aan de Prinses Beatrixlaan 2. Inloop vanaf 13.00, start om 13.30 uur. De bijeenkomst zal tot ongeveer 16.30 duren en sluiten we af met een borrel.

Aanmelden

Meldt u zich nu aan, door een e-mail te sturen naar sbir@rvo.nl.

Service menu right