Service menu right

Start-up- en scale-upmissie AI & blockchain naar Singapore

Meer artikelen

Bent u een innovatieve en technologische start-up of scale-up en klaar om op te schalen in Azië? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Singaporese bedrijven en investeerders? Ga dan van 10 tot en met 15 november mee met de handelsmissie naar Singapore.

Deze missie richt zich op het internationaliseren van start-ups en scale-ups op de Singaporese en Aziatische markt. De focus ligt op start-ups en scale-ups met innovatieve technologische oplossingen op het gebied van artificial intelligence (AI) en blockchain voor de sectoren life sciences & health, smart industry, cyberveiligheid, logistiek en financiële technologie (fintech).

Kansen Singapore

De digitale economie van Zuidoost Azië heeft een enorm groeipotentieel. De verwachting is dat de omvang de komende 7 jaar verdriedubbelt naar $ 240 miljard. Singapore is een van de meest toonaangevende start-up en scale-up hubs van de wereld. Meer dan 80 van de 100 global tech bedrijven hebben een vestiging in Singapore. Veel start-ups en scale-ups zien Singapore dan ook als de ideale springplank naar de rest van Azië.

Singapore wil de eerste 'smart nation' ter wereld worden. Ook streeft het land ernaar een leidende digitale economie te zijn. Singapore investeert fors in digitalisering en scoort hoog op ranglijsten van 'digital readiness'. De overheid heeft een zakelijke benadering en voert besluiten snel door. Daarnaast ondersteunt de overheid actief initiatieven op het gebied van innovatie en technologie in de sectoren life sciences & health, logistics, cyber security, smart industry en fintech.

Dit alles biedt kansen voor Nederlandse bedrijven met innovatieve technologische oplossingen.

SFF x SWITCH

Van 11 tot en met 15 november worden het toonaangevende Singapore Fintech Festival (SFF) en de Singapore Week of Innovation & Technology (SWITCH) tegelijk georganiseerd. Vorig jaar ontvingen SWITCH en het SFF meer dan 57.000 vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen uit 130 landen. Dit is een uitgelezen kans om potentiele partners te ontmoeten.

Voor wie?

De missie richt zich op Nederlandse start-ups en scale-ups met innovatieve technologische oplossingen op het gebied van artificial intelligence (AI) en blockchain. Om in te spelen op de kansen in Singapore ligt de focus van deze missie op de volgende sectoren:  

 • life sciences and health
 • logistics
 • cyber security
 • smart industry
 • fintech

De missie is relevant voor start-ups en scale-ups die in hun bedrijfs- en productontwikkelingen klaar zijn voor een stap richting Singapore en Azië. Het gaat vooral om bedrijven die op zoek zijn naar kapitaal, marktkennis, techtalent en partners voor samenwerking.

Criteria

Deelname staat open voor start-ups en scale-ups die voldoen aan de volgende criteria:

 • Hoogtechnologisch innovatief product of dienst.
 • Marktacceptatie van product / dienst op de Nederlandse markt.
 • Reeds gestart met of klaar voor internationale opschaling.
 • Voldoende middelen (vermogen en capaciteit) voor internationale expansie.
 • Bedrijf heeft groeipotentie en de activiteiten zijn schaalbaar.
 • Focus op Singaporese/Aziatische ontwikkelingen en markt.
 • Op zoek zijn naar partners, kapitaal en techtalent.
 • Product of dienst is potentieel 'disruptief' (heeft het in zich om een markt te veranderen).
 • Product of dienst heeft een maatschappelijke impact (Sustainable Development Goals).

Programma

Het programma van de missie start bij aankomst op 10 november en eindigt op 15 november in Singapore.

Tijdens de missie kunt u uw organisatie bekendheid geven in Singapore en krijgt u de kans om kennis te maken met potentiële partners. Denk hierbij aan:

 • pitchmogelijkheden;
 • bezoeken aan bedrijven, start-uphubs en 'facilitators';
 • bezoeken aan het Singapore Fintech Festival (SFF) en de Singapore Week of Innovation & Technology (SWITCH);
 • netwerkactiviteiten (diner, recepties);
 • rondetafelgesprekken en challenges;
 • matchmaking.

Bekijk het voorlopige missieprogramma (pdf, Engelstalig).

Voorbereidingsbijeenkomst

Voorafgaand aan de missie organiseren wij een voorbereidingsbijeenkomst op donderdag 10 oktober. Hier bereiden wij deelnemende start-ups voor op de missie. Er is aandacht voor onder andere pitchtraining, klanten en investeerders en de manier van zakendoen in Singapore.

Voor de kwaliteit van uw deelname raden wij u sterk aan om hierbij aanwezig te zijn. Reserveer 10 oktober alvast in uw agenda.

Kosten

Deelname kost € 500 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Deelname aan de voorbereidingsbijeenkomst is bij de prijs inbegrepen.

Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten die u maakt voor individuele matchmaking (bijvoorbeeld voor tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening.

Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruikmaken, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. Dit kan tot en met vrijdag 13 september 2019.

Let op: er is ruimte in de missie voor maximaal 15 bedrijven.

Wij vinden het belangrijk dat de bedrijven die meegaan, goed binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Jim van der Zwan
T: 06 1143 5601
E: jim.vanderzwan@rvo.nl     

of:

Gabby van Herpt
T: +65 6739 1126
E: gabby-van.herpt@minbuza.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Singapore en TechLeap.NL (voorheen Startup Delta).