Sustainable Policy Lab – Energiebesparing bij bedrijven

Meer artikelen
Sustainable Policy Lab

Studenten en starters opgelet! Wil jij meedenken over innovatieve beleidsmaatregelen voor energiebesparing bij bedrijven? Doe dan mee aan het Sustainable Policy Lab op 6 en 13 april. Wie weet zie jij jouw ideeën binnenkort terug in het Nederlandse beleid!

Sustainable Policy Lab

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat daagt jong talent uit! Het Sustainable Policy Lab is een unieke brainstorm waarin studenten en starters met het ministerie meedenken over beleid voor energiebesparing bij bedrijven.

De brainstorm is op twee dagen. Studenten en starters krijgen op 6 april een Masterclass Beleid en doen mee aan de Innovatiesessie op 13 april om vernieuwende beleidsmaatregelen te bedenken die het bedrijfsleven verduurzamen!

Beleid energiebesparing

Het ministerie heeft al nieuwe beleidsmaatregelen om extra energiebesparing bij bedrijven te realiseren. Echter gaan deze maatregelen volgens berekeningen niet genoeg opleveren. Daarom is het ministerie hard op zoek naar ideeën van innovatieve jonge denkers die hen kunnen helpen met het komen tot alternatieve beleidsopties.
 

Datum en locatie

Aanmelden

Meld je aan via het registratieformulier. Meer informatie vind je op www.sustainablepolicylab.nl.
 

Achtergrond

In het Energieakkoord is afgesproken dat het fossiele energieverbruik vóór 2020 drastisch moet verminderen. Het doel is dat er 100 petajoule (PJ) aan extra energie bespaard is in 2020. Er is berekend dat maar 75% van de beoogde energiebesparing in 2020 gerealiseerd gaat worden.
 
Dat betekent dat zonder extra maatregelen de doelstelling niet gehaald wordt. Daarom heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het doel gesteld dit gat van 25 PJ extra energiebesparing te dichten. Om dit te realiseren wordt gefocust op het bedrijfsleven, omdat hier nog veel extra besparing te halen valt.


Organisatie

Het Sustainable Policy Lab is in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en RVO.nl ontwikkeld door SustainableMotion. Kijk voor meer informatie op www.sustainablemotion.nl.
 

Service menu right