Talkshow De Groene Stad: Natuurinclusief Bouwen en Omgevingsvisie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Talkshow De Groene Stad: Natuurinclusief Bouwen en Omgevingsvisie

Meer artikelen

Houden we vandaag de dag bij de inrichting van onze steden en dorpen al rekening met meer ruimte voor natuur? Hoe kunnen overheden en ‘groene’ en ‘grijze’ sector samen stappen zetten om het collectieve bewustzijn te veranderen? Volg onze talkshow om meer te horen over deze onderwerpen.

In de talkshow 'De Groene Stad: Natuurinclusief Bouwen en Omgevingsvisie' is aandacht voor thema’s als klimaatadaptatie, duurzaamheid, natuurinclusiviteit, biodiversiteit en integraliteit (omgevingsvisie). Aan de hand van 2 icoonprojecten die uitblinken op deze thema's tonen we dat er al goede dingen gebeuren en dat het ook echt kan.

Gasten

Margot Ribberink (voormalig weervrouw en huidig ambassadeur Stichting Steenbreek) ontvangt tijdens de talkshow de volgende gasten:

  • Harwil de Jonge (Heijmans) en Monica Wichgers (wethouder gemeente Culemborg) over de rol van overheden en projectontwikkelaars. Wat zijn de wettelijke plichten rond natuur versus de kansen die natuurinclusief bouwen kan bieden. Met een uniek inkijkje in het project nieuwbouwwijk Parijsch in Culemborg.
  • Jelle de Jong (IVN/DuurzaamDoor) over de vertaalslag naar de praktijk vanuit natuurbescherming en de bouwopgave waar Nederland voor staat. En hoe betrekken we de toekomstige bewoners van (sociale)huur- en koopwoningen om te voorkomen dat de private omgeving al gelijk wordt versteend? De wijk Kerckebosch in Zeist biedt hiervoor inspiratie.
  • Leon Smet (Stichting De Groene Stad). Niet alleen in Nederland staan we voor een grote opgave om onze leefomgeving te vergroenen. Ook de landen om ons heen ondernemen stappen, dat laten de genomineerde projecten aan de Green Cities Award wel zien. De Europese winnaar wordt tijdens deze talkshow bekend gemaakt.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Via het webformulier kunt u zich aanmelden. Deelname is gratis.

Live

De talkshow is online vanaf 10:25 uur live te bekijken via thegreencity.eu. Via de chatfunctie is het tevens mogelijk om vragen te stellen aan de gasten. Bent u verhinderd op 3 december? De talkshow wordt opgenomen en is daarmee ook op een later tijdstip terug te kijken.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.