verslag: Themadag - Op weg naar energieneutrale hogescholen

Meer artikelen
hogeschool.jpg

Als hogeschool spant u zich in om uw energiehuishouding te verduurzamen. Zeker als u deelneemt aan de Meerjarenafspraken Energie-Efficiency (MJA). Maar vragen de (inter)nationale klimaatdoelstellingen niet om nog een extra slag? Kom 30 november naar de themadag en ontdek hoe u werkt aan een energieneutrale huisvesting.

Het MJA-convenant is een goede manier om energie te besparen de komende jaren. Alleen zijn voor de periode erna nog meer duurzame maatregelen nodig om de effecten op klimaatverandering te beperken. Die gaan veel verder dan energiebesparing alleen. Een afvaardiging van energiecoördinatoren, verenigd in de OverlegGroep Energie- efficiency (OGE), adviseert een integrale kijk op energie en huisvesting. Denk bijvoorbeeld ook aan gebruik van natuurlijke, hernieuwbare materialen en toepassing van circulair bouwen. Met als doel energieneutrale huisvesting in 2030.

Voor wie?

Bent u manager, directeur huisvesting of energiecoördinator van uw hogeschool? En wilt u een goed voorbeeld geven in verduurzaming van uw vastgoed en energiehuishouding? Pak de handschoen op tijdens de themadag van OGE voor hogescholen.

Energie-efficiency en huisvesting

U praat in verschillende interactieve sessies met collega’s in de sector over energie-efficiency en huisvesting. Wat is de huidige stand van zaken? Hoe past u nu energiebeheer toe binnen uw vastgoed? Welke wetgeving komt eraan en wat vraagt die van uw hogeschool? Van welke goede voorbeelden kunt u leren? En hoe brengt u die voorbeelden in de praktijk?

Programma en locatie

De dag vindt plaats op donderdag 30 november 2017 van 09.15 tot 17.00 uur bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Een inspirerende locatie: het onderwijsgebouw is onlangs gerenoveerd. Het is vlak naast NS-station ’s-Hertogenbosch. Alle reden om uw auto te laten staan, al is het maar vanwege de beperkte en betaalde parkeergelegenheid.

Bij de downloads vindt u het volledige programma.

OGE organiseert de themadag, samen met Avans Hogeschool en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Een verslag van deze themadag kunt u vinden onder 'Downloads'.

Service menu right