Toekomstbestendige Bedrijventerreinen LIVE! | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Toekomstbestendige Bedrijventerreinen LIVE!

Meer artikelen

Welke rol spelen bedrijventerreinen in de energietransitie? En hoe stimuleren we energiebesparing, fossielvrij energieverbruik en de opwek van duurzame energie?

In dit webinar komen verschillende onderwerpen aan bod en focussen we onder andere op de deelonderwerpen de energietransitie, groenblauwe bedrijventerreinen en het organiserend vermogen van ondernemers.

Programma

 • 15:00-15:55 uur: Van macro naar micro
  Tijdens dit plenaire onderdeel introduceren we de 3 deelonderwerpen met prominente personen uit het land. Onder leiding van Gert-Jan Jansen neemt het panel ons op hoofdlijnen mee door het programma en de onderwerpen.
   
 • 16:00-16:30: Deelsessies naar keuze
  1. Energietransitie: welke rol speelt het bedrijventerrein in de energietransitie en hoe stimuleren we energiebesparing, fossielvrij energieverbruik en de opwek van duurzame energie? Hoe zorgen we ervoor dat de energietransitie van het individuele bedrijf en de energietransitie van het bedrijventerrein elkaar versterken?
  2. Groenblauwe bedrijventerreinen: hoe gaan we om met de gevolgen van klimaatverandering en hoe zijn deze gevolgen nu al zichtbaar? Wat kunnen we nu al doen tegen bijvoorbeeld wateroverlast, hittestress en extreme droogte? Hoe kan een bedrijventerrein hieraan bijdragen, wat kost het en wat levert het op?
  3. Organiserend vermogen: wat is de rol van de verschillende spelers om te komen tot toekomstbestendige bedrijventerreinen? Hoe brengt u de verschillende stakeholders bij elkaar? Onder leiding van een gespreksleider gaan we aan de virtuele 'ronde tafel' in gesprek met ervaringsdeskundigen. We gaan het hebben over het samenspel tussen het organiserend vermogen van ondernemers op bedrijventerreinen en het faciliterend vermogen van de gemeente.
 • 16:35-17:15 uur: Lessons learned
  In het laatste onderdeel praten onze panelleden ons kort bij over de deelsessies en maken we de verbinding tussen de onderwerpen. Hier worden concrete handvatten gepresenteerd die praktisch toepasbaar zijn door de deelnemers. De deelnemers krijgen naderhand een digitale goodiebag met de resultaten van het webinar.

Aanmelden

Bent u geinteresseerd? Meld u dan snel aan voor dit webinar via www.eventbrite.nl.

Meer informatie

Bedrijventerreinen gaan een sleutelrol spelen in de verduurzaming van Nederland, daarom organiseren CLOK en Transitiemakers in samenwerking met MKB-Nederland het webinar ‘Toekomstbestendige Bedrijventerreinen’. Het webinar is bedoeld voor (besturen van) ondernemersverenigingen, parkmanagers, gemeenten en provincies en andere belangstellenden. Tijdens het webinar maken we de vertaalslag van de landelijke ontwikkelingen naar praktische handvatten om direct in te kunnen zetten op bedrijventerreinen.
Via de LinkedIn-pagina van het evenement blijft u op de hoogte van de sprekers en de laatste ontwikkelingen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.