Training intellectueel eigendom voor het mkb

Meer artikelen
zittende mensen in zaal die kijken naar een projectiescherm

Bent u mkb’er en wilt u meer weten over het belang van intellectueel eigendom in de dagelijkse bedrijfsactiviteiten? Kom dan naar de training IP for Business.

Experts geven inzicht in waarom u als mkb’er aandacht moet geven aan intellectueel eigendom (of Intellectual Property, IP) en hoe u intellectueel eigendom kunt inzetten als een strategisch bedrijfsbezit.

De inhoud van de training bestaat uit:
  • een selectie van mkb-casussen die uitgewerkt zijn door European Patent Office-experts
  • een update over het unitair octrooi (Unitary Patent)
  • bijdragen van landelijke intellectueel eigendom- en innovatie ondersteunende stakeholders als Octrooicentrum Nederland (onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO.nl) en het Enterprise Europe Network.

In de mkb-casussen die experts bespreken staat een praktische aanpak voorop: de bedrijven gebruikten hun octrooien en het Europese octrooisysteem in hun voordeel. Ze voegden daardoor succesvol waarde toe, door de octrooien onderdeel te laten zijn/worden van de bedrijfsstrategie.

Een adviseur van Octrooicentrum Nederland (OCNL) vertelt meer over OCNL en wat OCNL voor mkb’ers kan betekenen op het gebied van Intellectueel Eigendom.

Lees meer over dit evenement en het programma op de site van de KvK. De training wordt gegeven in het Engels.

Aanmelden

Meld u aan via het aanmeldformulier op de site van European IPR Helpdesk (Engels).

Service menu right