Tweede live uitzending Ervaring (Ver)Telt Tour regio Noord - Renovatieversneller | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Tweede live uitzending Ervaring (Ver)Telt Tour regio Noord - Renovatieversneller

Meer artikelen

Het is een van de grootste uitdagingen de komende jaren: alle woningen CO2-neutraal in 2050. Eén ding is duidelijk: corporaties kunnen het niet alleen, maar marktpartijen ook niet. Gezamenlijk optrekken is noodzakelijk om huurwoningen sneller, beter en betaalbaar te verduurzamen.

De Renovatieversneller kan u daarbij helpen. Wij nodigen u dan ook graag uit om op 2 maart 2021 de tweede live uitzending bij te wonen van de Ervaring (Ver)Telt Tour.

Voor wie

De online sessie is bedoeld voor woningcorporaties, bouwers, aannemers en installateurs.

Programma

De regio die in de uitzending centraal staat is Noord, met als kloppend hart de innovatiehub BuildinG. Op het programma staan 3 relevante thema’s voor partijen die met grootschalig verduurzamen aan de slag gaan.

  1. We gaan in gesprek met bestuurders van woningbouwcorporaties Lefier en Wold & Waard over het vormgeven van strategische samenwerking tussen corporaties. Welke ervaring is er opgedaan met zowel vastgelopen als geslaagde pogingen deze samenwerking aan te gaan?
  2. In het 2e onderdeel staat een lerende aanpak centraal in een concrete wijk in uitvoering: Grootegast. De projectleider van Wold & Waard, Fred Sekema, deelt met bouwers Van Wijnen en Dijkstra Draisma openlijk leerervaringen om daar samen slimmer van te worden. We krijgen van hen alle ins & outs over hoe zo’n samenwerking opgezet kan worden.
  3. Het laatste onderdeel staat in het teken van de kansen die er zijn om met digitalisering en data te werken. De trekkers van 2 hubs, André Dorée van Fieldlab FiDETT en Rolf Koops van \innovatiehub BuildinG schetsen de mogelijkheden die er nu al zijn en die je morgen kunt toepassen.

Aanmelden

Meld u zich aan via dit aanmeldformulier.

Achtergrondinformatie

De Renovatieversneller is een meerjarig landelijk ondersteuningsprogramma dat begeleiding, kennis en subsidie biedt aan vragers en aanbieders. Partijen die de handen ineen slaan om huurwoningen sneller, beter en betaalbaar te verduurzamen. Zo brengen we samen een beweging op gang die bijdraagt aan een beter klimaat. Aan dit programma hebben zich meerdere partijen gecommitteerd. Als RVO organiseren wij samen met partners o.a. verschillende evenementen waarin de kennis en ervaring van betrokken partijen voor het voetlicht worden gebracht.

Meer weten?

De Renovatieversneller

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.