Service menu right

Uitgesteld - Innovatiemissie High Tech/Smart Industry Zuid-Korea

Meer artikelen

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Deze innovatiemissie is uitgesteld. Wij maken zo snel mogelijk de nieuwe datum bekend.

Bent u actief op het gebied van high tech/smart industry en wilt u gebruik maken van de Eureka financiering voor R&D-projecten met potentiële partners uit Zuid-Korea of andere Eureka landen? Ga dan van 24 tot en met 28 mei 2020 mee met de innovatiemissie naar Zuid-Korea.

Waarom Zuid-Korea?

Zuid-Korea geeft 5% van het Bruto Nationaal Product (BNP) uit aan R&D en heeft een zeer goede infrastructuur. Bovendien heeft het land één van de meest geavanceerde ICT-infrastructuren in de wereld: het 5G-netwerk heeft bijna een landelijke dekking.

De hightechindustrie is een drijvende kracht achter de economische groei van Zuid-Korea. Verschillende takken van deze Koreaanse hightechindustrie willen hun distributieketen (supply chain) van materialen, (sub-)componenten en equipment verbreden; Zuid-Korea is op dit moment erg afhankelijk van één land. R&D-samenwerking met Nederlandse partners is voor Zuid-Korea een manier om gebruik te maken van andere bronnen. Deze samenwerking kan gesubsidieerd worden via Eureka.

Nederland en Zuid-Korea zijn beide actieve deelnemers in Eureka. In verschillende projecten werken beide landen al samen. Via Eureka is financiering mogelijk van R&D-samenwerkingsprojecten, bijvoorbeeld via Eurostars en de Eureka clusters ITEA3 en PENTA.

Voor wie?

De missie is bij voorkeur geschikt voor R&D-managers, CTO's, CEO's en business development managers van geïnteresseerde innovatieve mkb-bedrijven, start-ups en kennisinstellingen.
Daarnaast moet u voldoen aan de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u een MVO-zelfscan in te vullen. Deze ontvangt u na aanmelding voor de missie.

Doel

Het doel van de missie is tweeledig, namelijk om:

 • de samenwerkingsmogelijkheden binnen het Eureka instrument te verkennen op het gebied van high tech, waaronder semicon, advanced manufacturing, materials, equipment, smart ICT en Electronics;
 • netwerken op te bouwen of uit te breiden door matchmaking, en seminar- en bedrijfsbezoeken.

Programma

De voorbereidingen voor de innovatiemissie zijn in volle gang. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt hiervoor nauw samen met het Innovatie Attaché Netwerk in Seoul. De innovatiemissie vindt plaats tijdens de Korea Eureka Days (26-27 mei) in Seoul.

Tijdens dit Eureka evenement komen business delegaties uit verschillende Eureka landen, aangevuld met een vijftal Aziatische partners (Japan, Singapore, Vietnam, China en Taiwan) bijeen om deel te nemen aan de B2B-matchmaking, seminars en pitchsessies. We willen rondom het Eureka evenement ook enkele Koreaanse bedrijven en instituten bezoeken, en kennismaken met relevante high tech clusters in Zuid-Korea.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon.
Deelname is inclusief collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners indien vermeld in het programma.
Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels en intercontinentale vluchten) en alle individuele kosten.

Aanmelden

Deze innovatiemissie is uitgesteld vanwege het coronavirus.

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan aan via het online registratieformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname en benaderen we u over uw specifieke wensen voor het programma.

Meer weten?

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met:

 • Tong Jiang (voor inhoudelijke vragen)
  Adviseur Internationale Innovatie Samenwerking
  tong.jiang@rvo.nl
  06 1117 8711
   
 • Peter Wijlhuizen (voor inhoudelijke vragen)
  Senior Officer for Innovation, Technology and Science
  info@nost-korea.com
  +82 (0)2 311 8609
   
 • Liesbeth Linssen (voor organisatorische vragen)
  liesbeth.linssen@rvo.nl
  088 042 10 20
of stuur een mail naar innovatiemissies@rvo.nl.