Vaccinontwikkeling & technologie innovatiemissie India

Meer artikelen
Onderzoek

Bent u actief op het gebied van vaccinontwikkeling en/of nieuwe vaccinproductietechnologieën? Wilt u samen met Vlaamse collega’s de R&D- en marktkansen in India verkennen en potentiële partners ontmoeten? Ga dan mee met de innovatiemissie naar New Delhi en Hyderabad, India.

In de week van 19 tot 24 februari 2018 organiseert de Nederlandse ambassade in New Delhi deze innovatiemissie, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en flanders.bio.

Het programma van de innovatiemissie is gericht op vaccinontwikkeling. Het programma is eveneens gekoppeld aan de BioAsia 2018, waar we samen met de organisator een Nederland-België-India vaccinsessie opzetten. We nodigen bedrijven en onderzoeksorganisaties van harte uit deel te nemen aan deze innovatiemissie.

Vaccinontwikkeling India

De farmaceutische industrie in India is wereldleider in de ontwikkeling en productie van generieke geneesmiddelen en vaccins. De vaccinindustrie levert een belangrijke bijdrage aan de snelgroeiende Indiase bio-farmamarkt. Meer dan de helft van de Indiase top 10 biotechnologiebedrijven is actief op het gebied van vaccinontwikkeling.

Tussen Nederland, België en India bestaan belangrijke historische banden op het gebied van vaccinontwikkeling. Technologietransfer onder het voormalige Nederlands Vaccin Instituut en actieve samenwerkingen met andere Nederlandse en Belgische vaccinspelers hielpen de basis te leggen voor de ontwikkeling van de sector in India. De opkomst van eigen vaccinonderzoek en -innovatie in India creëert nieuwe kansen voor samenwerking. India heeft groeiende ambities en het land ziet Nederland en België daarbij als belangrijke partners.

Recent lanceerde de Indiase overheid de ‘National Biopharma Mission Industry-Academia Collaborative’, ook wel ‘Innovate in India (i3)’. De overheid investeert hiermee de komende jaren $ 250 miljoen extra in publiek-private samenwerking in de bio-farma sector. De ontwikkeling van nieuwe vaccins krijgt hiermee ook een duidelijke impuls.

Programma

Door workshops, matchmaking en gerichte bezoeken verkennen we de mogelijkheden voor (R&D-)samenwerking. Wij brengen u in contact met decisionmakers van onderzoeksinstituten, farma- en vaccinbedrijven en overheidsorganisaties.

In het conceptprogramma vindt u meer achtergrondinformatie en een nadere beschrijving. Het missieprogramma vullen we de komende weken nader in. Heeft u specifieke wensen? Geef deze aan ons door, door een e-mail te sturen naar innovatiemissies@rvo.nl. We nemen ze graag mee in de verdere uitwerking van het programma.

Kosten

De deelnamekosten bedragen € 250 per persoon, exclusief btw.
Inbegrepen is een collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen. Toegang tot de BioAsia-conferentie en lunch en diners (indien vermeld in het programma).
Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels, binnenlandse en intercontinentale vluchten) en overige individuele kosten.

Aanmelding

Meld u aan vóór 29 januari 2018.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze innovatiemissie? Neem contact op met:

Niels van Leeuwen, Sr. adviseur internationale (R&D)samenwerking Life Sciences & Health
T +31 (0)88 602 5290
E niels.vanleeuwen@rvo.nl

Service menu right