Versnellingskamers voor projectontwikkelaars woningbouwprojecten | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Versnellingskamers voor projectontwikkelaars woningbouwprojecten

Meer artikelen

Om de woningbouw te versnellen en te stimuleren organiseert het Expertteam Woningbouw de eerste 2 weken van maart 2021 online sessies (Versnellingskamers) voor projectontwikkelaars en ontwikkelende bouwbedrijven.

In deze online bijeenkomsten van een uur krijgen projectontwikkelaars in samenwerking met de betrokken gemeente de gelegenheid om een woningbouwproject en de uitdagingen daarbij voor te leggen aan 2 onafhankelijke deskundigen van het Expertteam Woningbouw. De gesprekken tussen het Expertteam Woningbouw en de projectontwikkelaars zijn vertrouwelijk.

Achtergrond

Het woningtekort in Nederland is groot. Alle zeilen moeten worden bijgezet om zo snel mogelijk iedereen voldoende en geschikte woonruimte te bieden. Reden voor het kabinet om in te zetten op het stimuleren en versnellen van woningbouwprojecten door inzet van middelen en expertise.

Het Expertteam Woningbouw organiseert daarom samen met Platform31 Stedelijke Transformatie een beperkt aantal Versnellingskamers. De algemene lessen die worden opgedaan in de Versnellingskamers deelt het team later met de praktijk in een seminar en/of via een publicatie.

Inschrijven

U kunt u niet meer inschrijven.

Het Expertteam Woningbouw maakt een selectie uit de inzendingen en neemt contact op met de projecten. Het team doet dit op basis van een inschatting van de mate waarin een Versnellingskamer een verschil kan maken of een versnelling kan opleveren voor het aangedragen project.

Meer weten?

 

 

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.