Startsein gegeven aan Nederlandse deelname digitale techbeurs CES2021 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

verslag: Startsein gegeven aan Nederlandse deelname digitale techbeurs CES2021

Meer artikelen

Maandag 11 januari vond de kick-off plaats van de meest invloedrijke techbeurs ter wereld. De komende 5 weken nemen 93 Nederlandse innovatieve groeibedrijven digitaal deel aan de Consumer Electronics Show (CES) 'The Global Stage for Innovation'. Dat is de grootste Nederlandse deelname aan deze beurs ooit.

Voor Nederland trapten staatssecretaris Mona Keijzer en Constantijn van Oranje, ambassadeur van Techleap.nl, de beurs officieel af. Zij spraken met Gary Shapiro, voorzitter van CTA (de Amerikaanse branchevereniging voor de techindustrie) en Karen Chupka, CEO van de CES, over het belang van samenwerking en het vinden van innovatieve oplossingen voor wereldwijde uitdagingen.

Maar liefst 1500 bezoekers keken live mee met deze online kick-off, die aandacht wilde vestigen op de Nederlandse deelname.

Trots op innovatieve Nederlandse ondernemers

Mona Keijzer sprak met 2 deelnemende Nederlandse ondernemers:

Hester Le Riche, Tover

Hester Le Riche, CEO en oprichter van het bedrijf Tover dat met hun Tovertafel mensen met dementie en verstandelijke beperkingen activeert: "Een van de grootste uitdagingen van dementie is dat patiënten geïsoleerd raken en niet meer bewegen. Op de Tovertafel worden door een beamer interactieve spellen geprojecteerd. De spellen stimuleren dementiepatiënten om samen met anderen in beweging te komen".

Keijzer en Le Riche bespraken hoe belangrijk co-creatie en wetenschappelijk onderzoek is bij innovatieve ontwikkelingen.

Niels Bultink, Qblox

Niels Bultink, CEO van Qblox en winnaar van de CES Innovation Award, vertelt dat deelname aan de CES nu al vruchten afwerpt. Quantumtechnologie komt ineens in de schijnwerpers te staan op een beurs die vroeger vooral over consumenten-elektronica ging. Qblox heeft een nieuwe manier ontwikkeld om de enorm krachtige quantumcomputer snel en betrouwbaar te kunnen aansturen.

Charles Marcus, directeur van het Microsoft Quantum Lab in Kopenhagen, roemde de leiderschapsrol die Nederland heeft met betrekking tot quantumtechnologie.

Lancering CES Innovation Roadshow

Het online platform van CES2021 blijft maar liefst 5 weken open, van 11 januari tot 15 februari. In deze tijd kunnen ondernemers nieuwe markten verkennen en contacten leggen over de hele wereld. Het Nederlandse Innovatie Attaché Netwerk en het Startup Officers Network (Engelstalig) zullen hen daarbij helpen. De ondernemers maken een virtuele tour langs innovatiehubs als Sillicon Valley, Tel Aviv, Londen, Parijs en Singapore.

Dirk Janssen, consul-generaal in San Francisco, en zijn team gaven de aftrap van de RoadShow met een rondetafeldiscussie met durfinvesteerders uit de VS. Deze werd georganiseerd door Silicon Valley Bank en het Holland in the Valley-netwerk.

Hulp nodig bij het leggen van internationale contacten?

Heeft u interesse in internationale ontwikkelingen en trends op het gebied van innovatie en Research & Development (R&D)? Of zoekt u internationale R&D-contacten? Neem dan contact op met het Innovatie Attaché Netwerk.

CES online volgen

Wilt u de Nederlandse delegatie online volgen? Kijk dan op het NLPlatform of volg het blog (beide Engelstalig). U kunt de CES ook online volgen via de social media-kanalen:

  • @RVO_Int_Ond, het twitteraccount van RVO Internationaal Ondernemen
  • @NLinSF, het twitteraccount van Dirk Janssen, consul-generaal in San Francisco
  • NLinSF, de pagina van het Nederlands consulaat-generaal in San Francisco op LinkedIn
  • NLintheUSA, de facebookpagina van de Nederlandse ambassade en het consulaat in Washington D.C.

Kick-off gemist?

Bekijk de samenvatting of kijk de hele kick-off terug op Youtube.

Welke bedrijven doen er mee?

Bekijk de volledige lijst van Nederlandse deelnemers (pdf, Engelstalig).

Meer weten?

Wilt u meer weten over de CES2021? Neem dan contact op met:

Mediha Sahin
E: m.sahin@minezk.nl

Organisatie

De Nederlandse deelname aan deze eerste digitale CES-beurs is georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Techleap.NL. De deelnemers hebben vooraf professionele begeleiding gekregen om hun bedrijf zo effectief mogelijk te promoten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.