Service menu right

Virtuele handelsmissie Olympische Spelen Parijs 2024 met minister Kaag

Meer artikelen

Heeft u innovatieve oplossingen voor de duurzame en digitale stad, of bent u actief in de sportinfrastructuur? Wilt u deze expertise inzetten voor de ontwikkeling van de Olympische Spelen in Parijs in 2024? Neem dan deel aan de digitale handelsmissie op 9 en 10 december met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

In 2024 is Frankrijk het gastland voor de Olympische en Paralympische Spelen. Deze Spelen vinden vooral plaats in de stad Parijs en omgeving. Frankrijk wil Parijs in 2024 presenteren als een voorbeeld van de Europese stad van de toekomst. Een duurzame en sociaal inclusieve stad; voor iedereen toegankelijk en CO2-neutraal in 2050.

Voor wie?

Deelname staat open voor Nederlandse organisaties uit de volgende sectoren:

Duurzame bouw

Lees meer over de kansen in deze sector.

Milieutechnologie

Lees meer over de kansen in deze sector.

Sportinfrastructuur

Lees meer over de kansen in deze sector.

 

Deelnemende organisaties moeten beschikken over innovatieve en duurzame oplossingen die Frankrijk kan inzetten. Het doel is om de meest duurzame Spelen ooit te organiseren.

Tijdens deze digitale handelsmissie kunt u uw kennis verbreden en nieuwe contacten opdoen. Wij moedigen vrouwelijke ondernemers in het bijzonder aan om zich aan te melden.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

Deze missie biedt interessante mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers. De kansen zijn vooral gericht op:

  • toeleveranciers in de duurzame bouwsector;
  • sportinfrastructuur;
  • koel- en warmtetechniek;
  • mobiliteit;
  • Internet of Things (IoT);
  • biodiversiteit en groenvoorzieningen;
  • lucht- en waterkwaliteit.

Werken aan faciliteiten, infrastructuur en luchtkwaliteit

Online komt u in contact met alle relevante partijen in Parijs, die werken aan:

  • de realisatie van olympische faciliteiten (zoals een Olympic Village, Aquatic Center en het Media Village);
  • het omvangrijke infrastructuurproject Grand Paris Express, voor de bouw van bijna 70 nieuwe metrostations in de Parijse regio;
  • het verduurzamen van de stedelijke leefomgeving.

Een uitgebreide beschrijving van de olympische locaties vindt u op de Engelstalige website van Solideo.

Programma

De missie geeft u een goed beeld van de aanbestedingen voor de Olympische Spelen en het project Grand Paris Express. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om de belangrijkste kansen voor uw organisatie verder te verkennen.

Ten slotte is er ruimte om uw zakelijke netwerk op te bouwen, uit te breiden en te versterken. Dit kan onder meer via webinars en het gebruik van het b2match-platform. Hiermee kunt u zelf afspraken maken met potentiële partners.

Bekijk het voorlopige programma.

Aanvullende actieve matchmaking

Frankrijk is op zoek naar innovatieve organisaties die onderscheidende diensten leveren. Organisaties die zich voor maandag 16 november aanmelden, komen in aanmerking voor actieve matchmaking met potentiële Franse partners. Dat gaat op volgorde van binnenkomst.

Hoe eerder u zich aanmeldt, des te groter is de kans dat u geselecteerd wordt.

Kosten en deelname

Deelname kost € 250 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 per extra deelnemer.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. De uiterste aanmelddatum is maandag 16 november. Na 16 november is deelnemen aan de georganiseerde matchmaking niet meer mogelijk.

Als deelnemer kunt u ook zelf matchmakingafspraken inplannen via het virtuele b2match-platform. Voor deelname aan deze zogenaamde 'vrije matchmaking', inclusief deelname aan de webinars, kunt u zich inschrijven tot en met maandag 7 december.

Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.

Het is belangrijk dat deelnemende organisaties binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan deze missie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding om een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer weten?

Heeft u vragen over het inhoudelijke deel van het programma? Neem dan contact op met:

Esther Jongejan, Nederlandse ambassade Parijs
E: esther.jongejan@minbuza.nl

Voor meer informatie over de praktische aspecten van het programma neemt u contact op met:

Alexander van der Kaa, projectleider handelsmissies
E: alexander.vanderkaa@rvo.nl

of:

Marianne van Male, projectleider handelsmissies
E: marianne.vanmale@rvo.nl

Digitaal bidbook

De TaskForce 2024 stelt een digitaal bidbook samen met bedrijfsprofielen van alle deelnemers. Zo brengt de TaskForce uw organisatie op een uniforme manier onder de aandacht bij de belangrijke spelers in Frankrijk. Nadat uw deelname is bevestigd, krijgt u een uitnodiging om uw bedrijfsprofiel te registreren.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Parijs (TaskForce 2024).

Moving forwards together

Deze missie valt onder de vlag van de Nederlandse campagne 'Moving forwards together'. Wij geloven dat door gezamenlijk actie te ondernemen en onze ervaringen te delen, we beter voorbereid en meer verenigd naar buiten zullen komen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.