Service menu right

Virtuele handelsmissie Olympische Spelen Parijs 2024 met minister Kaag - Duurzame bouw

Meer artikelen

Tijdens de virtuele missie krijgt u inzicht in de ontwikkelingen en kansen rond duurzame bouw. De focus bij aanbestedingen rondom de Olympische Spelen ligt vooral op de herontwikkeling van het gebied Saint-Denis, ten noorden van de stad Parijs. Daarnaast ligt de focus op een aantal faciliteiten zoals het olympisch dorp, het olympisch zwembad en het mediacentrum.

Naast de Olympische Spelen richt deze missie zich ook op meerjarige bouw- en infraprojecten in de Parijse regio. Bijvoorbeeld het Grand Paris Express project, dat bestaat uit de aanleg van nieuw spoor en bijna 70 nieuwe metrostations.

Via online matchmaking komt u in contact met de aanbestedingsorganisaties, lokale projectontwikkelaars en instellingen die op deze markten de opdrachten vergeven.

Voor wie?

Binnen de sector duurzame bouw zijn er kansen voor (installatie)bedrijven en toeleveranciers die actief zijn binnen de volgende gebieden:

  • koel- en warmtetechnieken HVAC (heating, ventilation, air-conditioning);
  • metaalwerken (metalen constructies en frames eventueel in combinatie met glas, balustrades, hekwerk);
  • algemene werken, woningbouw en daaraan gerelateerde bedrijven in brede zin;
  • technologieën die urban heating tegengaan (groene daken);
  • stadsmeubilair;
  • waterzuiveringstechnieken en oplossingen.

Voor alle producten en diensten geldt dat CO2-reducerende technieken en innovatieve toepassingen van sensor- en IoT-technologieën meerwaarde hebben.

Investeren in duurzame Olympische Spelen en de Grand Paris Express

De Franse regering investeert bijna € 7 miljard in de bouw van duurzame faciliteiten zoals het olympisch dorp, het olympisch zwembad en het mediacentrum. Na de Spelen worden deze faciliteiten omgebouwd tot 45.000 duurzame woningen.

Daarnaast investeert de overheid in het omvangrijke infrastructuurproject Grand Paris Express. Dat beoogt het bouwen van bijna 70 nieuwe metrostations in de Parijse regio. Dit project verbetert de bereikbaarheid van de olympische locaties. Bovendien helpt het de stad verder bij het duurzamer maken van de stadslogistiek.

Marktkansen

Frankrijk kijkt graag naar voorbeelden van duurzame bouw in andere Europese landen, zoals Nederland. De forse investeringen van de Franse overheid rondom de Olympische Spelen en de Grand Paris Express bieden kansen voor Nederlandse bedrijven. Vooral voor bedrijven die goed zijn in het bedenken van innovatieve oplossingen.

Deze missie geeft u de gelegenheid om een langdurige samenwerking op te zetten en waar nodig te versterken.

Milieutechnologie

Parijs wil in de aanloop naar de Olympische Spelen ook de waterkwaliteit van de Seine en de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Meer informatie hierover leest u op het tabblad milieutechnologie

Meer weten?

Ga terug naar de voorpagina voor aanmelding en meer informatie over deze missie.