Service menu right

Virtuele handelsmissie Olympische Spelen Parijs 2024 met minister Kaag - Milieutechnologie

Meer artikelen

Welke milieugerelateerde projecten lopen er parallel aan de Olympische Spelen en het infrastructuurproject Grand Paris Express? Waar is Parijs naar op zoek op gebied van milieutechnologie? Waar moet u op letten?

Dit zijn vragen waar u tijdens de virtuele handelsmissie antwoord op krijgt. Daarnaast bespreekt u de specifieke kansen voor uw bedrijf en de bijdrage die u kunt leveren. Ook kunt u aandacht vragen voor de samenwerking die u graag wilt.

Online matchmaking brengt u in contact met lokale bedrijven en instellingen die op deze markt actief zijn.

Voor wie?

Binnen de sector milieutechnologie staat deelname aan deze virtuele missie open voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op de volgende thema’s:

  • luchtzuivering;
  • waterzuivering;
  • geluidsoverlast tegengaan;
  • digitale oplossingen voor de duurzame stad.

Parijs klimaatneutrale stad 2050

De ambities van Parijs zijn groot. In aanloop naar de Olympische spelen wil de stad de leefbaarheid in de gebouwde omgeving verhogen. Daarnaast wil Parijs de vervuiling van de Seine aanpakken en de luchtkwaliteit in de stad verbeteren.

Dit hangt samen met de ambitie van de Franse hoofdstad om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn.

Marktkansen

Deze ambities en investeringen in milieutechnologieën bieden mogelijkheden voor samenwerking met Nederlandse partijen. Het Franse bedrijfsleven kan veel zelf, maar kijkt ook naar de expertise en capaciteit die Nederland in huis heeft. Samenwerking is erg belangrijk voor de introductie van innovatieve milieutechnologieën.

Meer weten?

Ga terug naar de voorpagina voor aanmelding en meer informatie over deze missie.