Virtuele handelsmissie water Marokko | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Virtuele handelsmissie water Marokko

Meer artikelen
Virituele missie Marokko

Heeft u innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de watersector? En wilt u zakendoen, contacten opbouwen en/of uw netwerk uitbreiden in Marokko? Neem dan van 19 tot en met 22 april deel aan de virtuele handelsmissie naar Marokko.

Marokko heeft een Nationaal Waterplan (2020-2050) gelanceerd met daarin de uitdagingen en ambities op het gebied van water voor de komende jaren. De Marokkaanse overheid en andere belanghebbenden willen deze plannen toelichten aan de Nederlandse watersector. Samen willen zij op zoek naar mogelijkheden voor internationale samenwerking om het Marokkaanse Nationaal Waterplan uit te voeren.

Voor wie?

De virtuele missie naar Marokko is interessant voor bedrijven en kennisinstellingen uit de Nederlandse watersector, en voor waterschappen die internationaal actief (willen) zijn in de volgende (sub-)sectoren:

  • watergebruik in de land- en tuinbouw, waterkwaliteit, klimaatmitigatie (maatregelen bedoeld om de omvang of snelheid van opwarming van de aarde te beperken) en klimaatadaptatie (aanpassingen om de kwetsbaarheid voor klimaatverandering te verminderen);
  • gebruik van huishoudelijk en industrieel water, en reductie en hergebruik van afvalwater en hemelwateropvang;
  • waterinfrastructuur;
  • geïntegreerd waterbeheer (inclusief monitoring en juridisch raamwerk) om overstromingen en droogte te voorkomen.

Kansen en uitdagingen

Marokko staat voor flinke maatschappelijke uitdagingen op het gebied van waterbeheer, waterschaarste en verzilting. Het relatief droge klimaat bevat weinig natuurlijke waterbronnen. Hierdoor zijn beperkte hoeveelheden grond- en oppervlaktewater beschikbaar.

De afgelopen jaren kampte het land met een extreme droogte. Deze bedreigt de voedselproductie en draagt bij aan verdere bodemverzilting. Er zijn al negatieve gevolgen merkbaar, zoals een hoge energierekening en een negatieve impact op irrigatie en drinkwatervoorziening.

Lees meer over de kansen en uitdagingen in de Marokkaanse watersector.

Programma virtuele missie

Voorafgaand aan de missie is er een gezamenlijke bijeenkomst voor Nederlandse deelnemers voor kennismaking en bespreking van het programma.

Bekijk het voorlopige programma (Engelstalig).

Matchmaking

Elke deelnemer kan op eigen initiatief matchmakingafspraken inplannen via het online b2match-platform. Deelname aan deze 'vrije matchmaking' is bij de deelnemersprijs inbegrepen.

Aanvullend hierop kunt u tegen bijbetaling ook georganiseerde matchmaking op maat aanvragen bij RVO. Hierbij maakt een professionele matchmaker voor u gerichte matchmakingafspraken. Dit gebeurt op basis van uw bedrijfsprofiel en uw specifieke behoeften. Deze vorm van matchmaking bieden we aan per organisatie; dus niet per individuele deelnemer. Voor deze matchmaking is er plaats voor maximaal 10 organisaties.

Kosten

Deelname kost € 250 exclusief btw per Nederlandse organisatie (maximaal 2 deelnemers. Deze prijs geldt ook bij 1 deelnemer). Dit is inclusief vrije matchmaking. Elke 3e en volgende deelnemer betaalt € 125 exclusief btw.

Deelname

Meld u nu aan voor deelname. Inschrijven is mogelijk tot de laatste dag van de virtuele missie. Let op: elke deelnemer moet zich apart inschrijven.

Wilt u meedoen aan de matchmaking op maat? Meld u dan aan vóór 1 april. Na deze datum is het alleen nog mogelijk om afspraken in te plannen voor de vrije matchmaking. Dit doet u zelf via het b2match-platform.

Deelnemende bedrijven moeten binnen de genoemde structuur en thema's van het programma vallen. Registratie betekent niet automatisch deelname aan deze missie.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over deze virtuele missie? Neem dan contact op met:

Kim Romeijn, Business Development Coach Noord-Afrika, RVO
E: kim.romeijn@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Rabat.

Nederland als internationale samenwerkingspartner

Met deze missie nodigen wij onze buitenlandse partners uit tot samenwerking in het zoeken naar oplossingen voor mondiale uitdagingen. Nederland werkt samen bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen en wil een partner zijn in technologische en maatschappelijke oplossingen voor een betere wereld.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.