Service menu right

Virtuele missie Zuidoost-Azië met minister Sigrid Kaag

Meer artikelen

Wilt u zakendoen in Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand of Vietnam? Of wilt u in deze dynamische regio uw contacten uitbreiden? Neem dan deel aan deze unieke online handelsreis. Wij presenteren een reeks van activiteiten tussen 12 oktober en 11 december.

Deze 5 snelgroeiende economieën van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) bieden veel kansen, ook in digitale tijden. Deze missie is gefocust op kansrijke sectoren voor Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen die actief zijn in:

 1. agrifood & technologie;
 2. waterbeheer en -technologie;
 3. afvalbeheer en circulair ontwerp.

Medio december organiseren we een meerdaags programma voor bedrijven in de gezondheidssector over kansen in Thailand, Maleisië en Indonesië. Daarvoor kunt u zich later aanmelden.

Virtueel, dus niet vliegen

Deze rondreis brengt u, zonder vliegbewegingen, in een aantal weken naar Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand en Vietnam.

 • Verbreed uw kennis en netwerk.
 • Verken (verdere) mogelijkheden voor uw bedrijf en/of instelling in de regio.
 • Neem via het interactieve b2match-platform deel aan webinars, regionale beurzen en individuele matchmaking (op basis van uw bedrijfsprofiel).

Parallel aan de handelsmissie spreken leden van het Nederlandse kabinet met hun Aziatische collega’s om het pad op deze markten te effenen.

Dutch Connection

Het motto van deze missie is: 'Dutch Connection in Southeast Asia'. We willen onze contacten uitbreiden en samenwerken met deze regio. Nederland onderscheidt zich als partner door:

 • een unieke manier van samenwerken, tussen verschillende sectoren én tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid;
 • vindingrijkheid;
 • manieren waarop wij kennis delen;
 • een integrale manier van denken in duurzame oplossingen op maat.

Lees meer over de groeimarkten in de ASEAN-regio.

Bekijk de kansrijke sectoren en cross-over thema's die centraal staan in deze missie:

 1. Agrifood & technologie
 2. Waterbeheer & technologie
 3. Afvalbeheer & circulair ontwerp

Voorlopig programma

Deze virtuele handelsmissie geeft u inzicht in de marktkansen in de landen en sectoren waar u belangstelling voor heeft. Het programma bestaat uit:

 • Kick-off op 12 oktober met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
 • Informatiesessies voor elk van de genoemde sectoren, over interessante ontwikkelingen en projecten waar behoefte is aan internationale samenwerking.
 • Thematische webinars en presentaties van relevante studies en toelichting op financiële instrumenten.
 • Deelname aan regionale beurzen over onder meer circulaire economie (IGEM) en water (ASIA Water).
 • Individuele matchmaking op basis van uw persoonlijke bedrijfsprofiel, georganiseerd door een matchmaker.
 • Afspraken met lokale bedrijven en instellingen op eigen initiatief, via het digitale b2match-platform.
 • Updates en nieuwsbrieven, gedurende de handelsmissie.

Bekijk het voorlopige programma (Engelstalig).

Deelname en kosten

Meld u aan voor deelname aan deze virtuele missie. Let op: elke deelnemer moet zich apart inschrijven. Inschrijven is mogelijk tot en met het einde van de virtuele missie op 11 december.

Deelname aan de digitale missie bedraagt € 250 per Nederlandse organisatie, met een maximum van 2 deelnemers per organisatie. Elke 3e en volgende deelnemer van dezelfde organisatie betaalt € 125.

RVO vindt het belangrijk dat deelnemende bedrijven binnen de genoemde structuur en thematische focus van het programma vallen. Registratie betekent dus niet automatisch deelname aan deze missie.

Vrije matchmaking

De inschrijving voor individuele matchmaking op maat is gesloten, aanmelden is niet meer mogelijk. U kunt wel gebruikmaken van de zogeheten 'vrije matchmaking' via het b2match-platform.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding om een MVO-zelfscan in te vullen.

Podcast zakendoen in Zuidoost-Azië

Luister ter voorbereiding op de virtuele missie ook naar de uitzending van BNR Zakendoen over zakendoen met Zuidoost-Azië. Ondernemer Johannes Drees ging in maart mee op de voorlopig laatste fysieke handelsmissie naar Zuidoost-Azië. Hij vertelt over zijn ervaringen met handelsmissies en online zakendoen in de regio.

Meer weten?

Lees meer over Zakelijke kansen in de ASEAN-regio
Heeft u vragen over deze virtuele missie? Neem dan contact op met:
Sandra Pompe, RVO
E: sandra.pompe@rvo.nl
T: 06 11525 837

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Nederlandse ambassades en consulaten in Singapore, Vietnam, Indonesië, Thailand en Maleisië en NBSO Surabaya organiseren deze missie in samenwerking met NLinBusiness, Holland Circular Hotspot, Netherlands Water Partnership (NWP) en de topsector Agri & Food.