Webinar Internationalisering: live update vanuit China | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

verslag: Webinar Internationalisering: live update vanuit China

Meer artikelen

Het webinar 'Internationalisering: live update uit China' vond plaats op 14 mei 2020. Heeft u het gemist? U kunt het webinar terugkijken via de link verderop op deze pagina.

De Nederlandse ambassade in Beijing, het NBSO Wuhan, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en een Nederlandse ondernemer gevestigd in China, deelden hun ervaringen tijdens dit webinar.

De situatie in de wereld verandert met de dag in deze coronatijd. Kortgeleden keek de hele wereld hoe de situatie in China snel uit de hand liep en weer onder controle werd gebracht. Inmiddels komt de Chinese economie weer op gang, maar ligt het bedrijfsleven en handelsverkeer in de rest van de wereld grotendeels stil. Hoe kunt u daar als Nederlands bedrijf met zakelijke belangen in China het beste mee omgaan?

Huidige situatie in China

Namens Trade and Innovate NL verzorgden de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Oost NL, Rotterdam Partners en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een update over de huidige situatie in China. Welke coronamaatregelen gelden er op dit moment in het land, en welke beperkingen ondervinden westerse bedrijven en personen daardoor? Hoe gaat het inmiddels in Wuhan, de stad die in China het zwaarst geleden heeft onder de uitbraak? En welke up-to-date business intelligence en ondersteunende maatregelen zijn in Nederland beschikbaar voor bedrijven?

Webinar terugkijken

Dit webinar heeft op 14 mei 2020 plaatsgevonden. Heeft u het webinar niet live kunnen volgen, dan kunt u het terugkijken via deze link: Internationalisering: live update vanuit China.

Programma

Tijdens het webinar kwamen diverse sprekers aan het woord om ondernemers bij te praten over verschillende onderwerpen. Het webinar werd afgesloten met een Q&A, die ondernemers de kans gaf om hun vragen te stellen aan de sprekers. Hieronder ziet u hoe het programma eruit zag:

OnderwerpSpreker
Actuele coronamaatregelen in China en ontwikkelingen in zakendoen met ChinaCarolien Vis
Head of Economic Policy, Economische afdeling Nederlandse ambassade in Beijing
Hoe gaat het inmiddels in Wuhan en Hubei?Fons Lamboo
Chief Representative, NBSO Wuhan
Ondernemen in China onder coronamaatregelen in de praktijkDennis van Opzeeland
Managing Director, VDL EnablingTechnologies Group Suzhou
Corona business intelligence en ondersteuning in NederlandAda Cheang
Business Development Coach China, RVO
ModeratorJudith van de Bovenkamp
Project Manager International Trade, Oost NL
Q&A Renée Versteegde-Derks
Project Manager International Trade (China), BOM

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:
Emiel Mulder, Business Development Coach China, RVO
E: emiel.mulder@rvo.nl

Mogelijk gemaakt door Trade & Innovate NL

Trade & Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.
Logo Trade and Innovate


Lees meer op de website van Trade & Innovate NL

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.