Webinar - Profiteer van de SAH voor een aansluiting op warmtenet | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Webinar - Profiteer van de SAH voor een aansluiting op warmtenet

Meer artikelen

Bent u verhuurder en wilt u uw bestaande huurwoningen aardgasvrij maken door ze op een warmtenet aan te sluiten? Laat u informeren over de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) tijdens dit webinar.

Laat u inspireren over onder meer de volgende onderwerpen:

  • Hoe begint u een project om huurwoningen aan te sluiten op een warmtenet?
  • Waar moet u op letten bij de onderhandelingen met het warmtebedrijf?
  • Hoe komt u tot een goede projectaanvraag binnen de SAH?

Aardgasvrije huurwoningen

Sinds het Klimaatakkoord wil Nederland snel, efficiënt en betaalbaar woningen van het aardgas afhalen. De woningen worden dan aangesloten op een duurzame warmtevoorziening. Huurwoningen zijn een belangrijk deel van onze woonwijken. Huurwoningen aansluiten op een warmtenet vraagt om veel samenwerking. Bijvoorbeeld met verhuurders, gemeenten, warmteleveranciers en natuurlijk huurders.

Op 1 mei 2020 is de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) geopend. Deze regeling is een extra stimulans om huurwoningen nu aan te sluiten op een warmtenet. Zo worden ze aardgasvrij. Doet u ook mee?

Programma

De volgende onderwerpen staan op het programma:

  • Bouwe Meijer van ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties licht kort het overheidsbeleid rondom verduurzaming en warmtenetten toe.
  • Constan Custers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) legt uit waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor SAH-subsidie.
  • Dyon Noy van Atriensis en Cees Tip van Intermaris nemen u mee in hun praktijkervaringen. Wat komt er om de hoek kijken om huurwoningen aan te sluiten op warmtenetten?
  • U krijgt uiteraard ook ruimte om vragen te stellen.

Deelname

Meld u aan voor 19 maart 2021. Deelname is gratis.

Meer weten?

Heeft u vragen over het webinar of over de regeling? Stel nu al uw vragen via sah@rvo.nl.

Zie ook

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.