Werkbezoek Global Climate Action Summit met staatssecretaris Stientje van Veldhoven

Meer artikelen
Skyline van San Francisco met logo Global Climate Action Summit

Bent u van 12 tot en met 14 september in San Francisco? Heeft u kennis en kunde op het gebied van klimaatadaptatie, circulaire economie en slimme & duurzame mobiliteit? En wilt u deze kennis onder de aandacht te brengen van overheden en het bedrijfsleven? Sluit u dan aan bij de Nederlandse delegatie.

De Global Climate Action Summit (GCAS) wordt georganiseerd door de gouverneur van Californië, Jerry Brown. De conferentie bestaat uit een driedaags officieel programma, met daarnaast de gehele week zogenaamde affiliate events die georganiseerd worden door andere partijen. Met deze klimaattop wil Jerry Brown overheden van alle niveaus, bedrijfsleven, kennisinstellingen en ngo’s bij elkaar brengen om de follow-up van het klimaatakkoord van Parijs een boost te geven. Delegaties uit de hele wereld zullen hiervoor afreizen naar San Francisco.

Delegatie Nederland

Vanuit Nederland neemt staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, deel. Het bezoek van de staatssecretaris dient om in en rond de conferentie de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van klimaatadaptatie, circulaire economie en slimme & duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen van overheden en het bedrijfsleven.

Californië

Nederland en Californië hebben beide sterk verstedelijkte delta’s en hebben veel overeenkomstige belangen en maatschappelijke uitdagingen. Er wordt nauw samengewerkt in de aanpak van klimaatverandering, milieu, en schoon en slim vervoer. Daarnaast is Californië met 39 miljoen inwoners en een BBP van US-dollar 2,4 biljoen met enige afstand de grootste en economisch belangrijkste staat van de Verenigde Staten. Nederland is een zeer belangrijke handelspartner van Californië.

Deelname werkbezoek

Het werkbezoek omvat geen volledig bedrijvenprogramma, maar bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Netwerkbijeenkomst met Nederlandse delegatie en lokale partners;
  • Vermelding van uw bedrijfsprofiel in het Nederlandse delegatieboekje;
  • 3 Nederlandse evenementen over duurzame mobiliteit (smart & e-mobility), klimaatadaptatie (water & resiliency) en circulaire economie (foodwaste and packaging);
  • Daarnaast worden gedurende de hele week honderden affiliate events georganiseerd door andere overheden, bedrijven en kennisinstellingen waar bedrijven uit de Nederlandse delegatie op eigen initiatief aan deel kunnen nemen.

Aanmelden

Bent u van plan om af te reizen naar San Francisco tijdens de Global Climate Action Summit? En wilt u onderdeel uitmaken van de Nederlandse delegatie? Meld u aan tot en met dinsdag 21 augustus. Als uw bedrijf past in het profiel voor dit werkbezoek, komt u in aanmerking om te worden opgenomen in de delegatie. Het ministerie van Infrastructuur en Water beslist over deelname aan dit werkbezoek.
 

Als uw organisatie van plan is om een belangrijke klimaatverplichting te maken tijdens de GCAS, kunt u uw organisatie met de details van de voorgestelde aankondiging rechtstreeks bij de Californische organisatoren aanmelden.

Kosten

Deelname aan de hierboven genoemde activiteiten is kosteloos. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer informatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) coördineert dit bezoek in nauwe samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Nederlandse Consulaat-Generaal in San Francisco.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Maurits Berger, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
T: 06 25 64 10 19
E: maurits.berger@rvo.nl

Service menu right