€ 1,6 miljard aan investeringen ging naar energie-innovatieprojecten

Meer artikelen
Wind op land

Gepubliceerd op: 10 augustus 2018 | Gewijzigd op: 10 augustus 2018

De afgelopen 6 jaar ging er € 1,6 miljard naar ruim 2.100 energie-innovatieprojecten binnen de Topsector Energie. Hiervan kwam ongeveer € 750 miljoen aan subsidie van de overheid. De rest aan investeringen kwam van private partijen. Dit blijkt uit het rapport Terugblik in Cijfers 2012-2017 van RVO.nl.

Steeds meer bedrijven investeren in energiebesparing, vooral in de industrie. Sinds 2017 nemen ook investeringen in opslagtechnologieën toe. De helft van de ruim 2000 bedrijven en organisaties die werken aan energie-innovatie zijn mkb-bedrijven.

Terugblik in cijfers

De Terugblik in Cijfers is een jaarlijks terugkerende publicatie om alle belanghebbenden rondom energie-innovatie inzicht te bieden in de financiering van projecten binnen de Topsector Energie.

De cijfers bieden instellingen en de politiek ook de mogelijkheid om de cijfers uit de Terugblik in Cijfers te gebruiken voor andere onderzoeken en voor de verantwoording van de investeringen in energie-innovatieprojecten.

Infographics en stroomschema

RVO.nl heeft de nieuwe gegevens van de energie-innovatieprojecten ook verwerkt in infographics van 4 productgroepen en in een stroomschema. De infographics geven inzicht in de omvang van het portfolio aan energie-innovatieprojecten voor 4 herkenbare productgroepen: gebouwen, fabrieken, vervoersmiddelen en windparken op zee.

Het stroomschema geeft inzicht in de voortgang en richting van het portfolio van gesubsidieerde energie-innovatieprojecten inclusief de verdeling van publieke middelen over de diverse onderdelen van een koolstofarm energiesysteem.

Meer weten?

Service menu right