Service menu right

10 winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2019 bekend

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 31 oktober 2019 | Gewijzigd op: 07 november 2019

De 10 winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) 2019 zijn bekend. De ondernemers krijgen een jaar lang steun bij het realiseren van hun exportambitie.

De winnaars zijn gekozen uit ruim 250 inschrijvingen. Ze zijn geselecteerd op basis van de kracht van hun product of dienst, en hun ambities en motivatie om te starten of uit te breiden in het buitenland.

Ondernemers met een exportdroom

Het fonds is een initiatief van ING, KLM, evofenedex, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Voor het 7e jaar op rij helpen de OHMF-partners mkb-bedrijven met het uitbreiden van hun buitenlandse netwerk. Het fonds heeft al meer dan 60 ondernemers geholpen. Met een persoonlijk programma kregen zij voet aan de grond in het beoogde exportland.

De 10 winnaars

Hieronder een korte toelichting op de gelukkige winnaars:

  • Baktec (Leiden): maakt en ontwerpt al meer dan 30 jaar hoogwaardige waterkoelers, watermeng- en meetapparaten voor bakkerijen. Baktec wil graag zakendoen in China.
  • Clockworks (Rotterdam): ontwikkelt en biedt een hoogtechnologische softwareoplossing voor het administreren van analoge water-, gas- en elektriciteitsmeters. Het bedrijf wil graag uitbreiden naar Indonesië.
  • Easywalker (Amsterdam): ontwerpt en verkoopt stijlvolle en betaalbare buggy’s en kinderwagens van hoge kwaliteit met innovatieve features. Easywalker wil graag voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten.
  • EGM Architecten (Dordrecht): maakt tekeningen en ontwerpen voor maatschappelijk bouwkundige werken en geeft adviezen op bouwkundig gebied. Na het succes in Nederland wil EGM zichzelf op de kaart zetten in Duitsland.
  • Genap (’s-Heerenberg): is specialist op het gebied van wateropslagsystemen, folieconstructies en folietoepassingen in de land- en tuinbouw en voor grond-, weg- en waterbouwprojecten. De internationale ambitie voor Genap ligt in India.
  • Graphileon (Wageningen): levert unieke software waarmee graph-databases van verschillende leveranciers tegelijk toegankelijk zijn. De applicatiebouwer wil hun dienst ook aanbieden in Canada.
  • HRBS (Amsterdam): levert lokaal geproduceerde kruiden. Deze zijn klaar om te oogsten en eenvoudig te  onderhouden. HRBS wil dit ook aan de man brengen in Denemarken.
  • Leadax (Wapenveld): maakt en verkoopt een loodvervanger gemaakt van afval, voor gebruik in en rond huizen en gebouwen. Het bedrijf ziet mooie exportkansen in het Verenigd Koninkrijk.
  • StoneCycling (Venlo): maakt unieke, duurzame bakstenen van afval. Innovatieve architecten en projectontwikkelaars gebruiken deze bakstenen in bouwprojecten. Hun internationale ambitie ligt in het Verenigd Koninkrijk.
  • Zolemba (Haaksbergen): is een online etikettendrukkerij met de nieuwste digitale UV inkjet- en stanstechnologie. Het bedrijf wil dit ook gaan aanbieden in de Verenigde Staten.
Lees meer over de winnaars op de OHMF-pagina.