10.4 miljoen voor 6 innovatieve scale-ups

Meer artikelen
Horizon 2020

Gepubliceerd op: 23 maart 2018 | Gewijzigd op: 23 maart 2018

Het Nederlandse mkb scoort in de Europese innovatietop. Van een fitbit voor koeien tot een explosieven-identificatiesysteem: 6 Nederlandse bedrijven selecteerden zich met hun innovaties voor het mkb-instrument fase 2 van Horizon 2020. Deze scale-ups winnen daarmee gezamenlijk € 10.4 miljoen.

De bedrijven verkregen 11% van het totale subsidiebudget van de Europese Commissie. Het Nederlandse aandeel in het mkb-instrument was nog nooit zo groot. Het budget is voor het verkennen van nieuwe markten en het naar de internationale markt brengen van een nieuw product, proces of dienst.

Winnaars

Onder de Nederlandse winnaars zijn 3 agro-foodoplossingen: Ida is een soort fitbit voor melkkoeien, Cerescon bouwt aan een robot voor de asperge-oogst en Nutrileads werkt aan gezonde voedselingrediënten. Andere winnaars zijn Intrinsic-ID met een 'vingerafdruk voor chips' beveiligingstechnologie, BuyBay die geretourneerde e-commerce producten verkoopt en Eye on Air dat explosieven in wachtrijen op vliegvelden identificeert.
Bekijk alle winnaars op de website van de Europese Commissie (Engels).

Ondersteuning RVO.nl

Vanuit Nederland streden 11 bedrijven voor de jury in Brussel. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ondersteunde deze bedrijven met advies over het indienen, feedback op de voorstellen en het aanscherpen van de pitches.

Meer informatie

Het mkb-instrument is voor innovatieve bedrijven met de ambitie om te groeien. Tot 2020 is er budget beschikbaar voor haalbaarheidsstudies en het uitvoeren van businessplannen.
Lees meer over Horizon 2020 of neem contact op met:

Service menu right