12 miljoen voor zorginnovaties dankzij 3 nieuwe e-health fondsen

Meer artikelen
Zorgrobot

Het kabinet gaat € 12 miljoen beschikbaar stellen voor start-ups die werken aan innovatieve zorgtechnologie. De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische Zaken en Klimaat stellen dit geld via de Seed Capital-regeling beschikbaar voor 3 nieuwe e-health fondsen.

Doel is zorginnovaties die bijdragen aan zelfredzaamheid sneller bij de patiënt te brengen en een plek te geven in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van gezondheidsapps, zelfrijdende rolstoelen en zorgrobots.

Fondsen

De 3 fondsen zijn: Health Innovation SEED fonds III, Healthy Capital & Holland Venture Zorg Innovaties II.

  1. Health Innovation SEED fonds III is een fonds met veel ervaring met het verstrekken van kapitaal aan jonge, marktgedreven bedrijven die zich richten op het verbeteren van de zorg. Naast de overheid investeren ook private investeerders als KPN, Monuta en Menzis in het fonds met kapitaal maar ook met hun netwerk.   
  2. Healthy Capital is een fonds van ondernemers die in andere ondernemers willen investeren. Dit fonds richt zich op ondernemers die met e-health toepassingen de zorgmarkt willen openbreken.
  3. Holland Venture Zorg Innovaties II is een ervaren fonds dat zich richt op innovatieve mkb’ers met een uniek en bewezen product of dienst op het gebied van medische hulpmiddelen en toepassingen.

Over de Seed Capital regeling

De regeling is gestart in 2005 en bedient innovatieve ondernemingen op technologisch en creatief gebied bij het verkrijgen van risicokapitaal. Seed Capital biedt investeerders voldoende zekerheid en de kans om in het succes van de start-ups te delen.

Seed Capital in de praktijk

Sinds 2005 is via 63 fondsen in totaal € 269 miljoen geïnvesteerd in 298 bedrijven. Een voorbeeld van een eerder project is het bedrijf FABPulous dat een apparaat ontwikkelde waarmee bij pijn op de borst in een vroeg stadium de kans op een hartinfarct kan worden ingeschat.

Lees ook het nieuwsbericht op Rijksoverheid.nl

Service menu right