13 nieuwe MKB-Deals voor regionale steun van start | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

13 nieuwe MKB-Deals voor regionale steun van start

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 26 november 2020 | Gewijzigd op: 26 november 2020

De tweede lichting van MKB-Deals startte op donderdag 26 november. Staatssecretaris Mona Keijzer en bestuurders uit de regio’s ondertekenden 13 MKB-Deals die samen € 4,5 miljoen krijgen.

MKB-Deals zijn samenwerkingen van gemeenten en provincies om het brede mkb te versterken. Met deze 13 nieuwe MKB-Deals stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) regionaal het midden- en klein bedrijf.

Versterken van de regio

Het totale aantal MKB-Deals komt nu op 22. De 7,5 miljoen uit het MKB-Actieplan voor de eerste en tweede lichting geeft gemeenten en provincies meer middelen om te doen wat het mkb in hun regio nodig heeft. De 22 deals laten een mooie regionale spreiding over het land zien.

Staatssecretaris Keijzer (EZK): "Of het nu gaat om de opleiding van vakmensen of de versterking van kennisnetwerken. Gemeenten en provincies weten vaak het beste wat het mkb in de eigen regio nodig heeft. Daarom wil ik met de MKB-Deals niet het wiel opnieuw uitvinden, maar geven we wat al draait een extra zet. Zo krijgen ondernemers uit 22 regio’s door heel Nederland ondersteuning die op hen is toegesneden."

Meer kennis naar het mkb

Innovatie, internationaal ondernemen en kennisdeling zijn belangrijke thema’s binnen deze lichting. Zo helpt MKB-deal Sm@rt Together bedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen met digitaliseren. Denk aan ondersteuning voor digitale kanalen voor nieuwe afzetmarkten of verdienmodellen. In regio De Peel blijkt kennisdeling over robotisering en digitalisering een grote uitdaging voor ondernemers in de slimme maakindustrie. Ga voor interviews en video’s over de MKB-Deals van de tweede lichting naar het digitaal magazine.

Meer weten?

MKB-Deals

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.