130 miljoen voor energie-innovatie

Meer artikelen
EternalSun - testmachine zonnepanelen

Gepubliceerd op: 22 maart 2018 | Gewijzigd op: 22 maart 2018

Op 3 april 2018 openen er meerdere subsidieregelingen voor energie-innovaties. Met 130 miljoen euro stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dit jaar onderzoek, ontwikkeling en demonstraties binnen de Topsector Energie.

Het budget van 130 miljoen euro voor energie-innovatieprojecten is bedoeld voor schone en efficiƫnt opgewekte energie die Nederland economisch sterker maakt. Ook gaat het over energiebesparing en slimme inpassing.

Welke subsidies gaan open?

Op 3 april openen de regelingen Demonstratie Energie Innovatie (DEI), Hernieuwbare Energie, BBEG Innovatie, Urban Energy, Energie en Industrie: Joint Industry Project (JIP) en Wind op Zee R&D. Begin mei volgen naar verwachting de openstellingen voor MVI Energie, Geo-energie en Systeemintegratie op de Noordzee.

Regeling DEI voor BES-eilanden

De subsidieregeling Demonstratie Energie Innovatie wordt in 2018 ook opengesteld voor ondernemers op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Projectidee vooraf toetsen

Wie van plan is subsidie aan te vragen, kan zijn projectidee vooraf laten toetsen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, via het online projectideeformulier. Tot 3 weken voor sluiting van de regeling kunt u zo tijdig een gepast advies krijgen.

Meer weten?

Service menu right