26 april – World IP Day! | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

26 april – World IP Day!

Meer artikelen
Man idee header
Gepubliceerd op: 26 april 2021 | Gewijzigd op: 26 april 2021

Het is weer World IP Day! Elk jaar op 26 april staan de intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten, Intellectual Property) wereldwijd in de schijnwerpers. Terecht, want deze rechten zorgen ervoor dat goede ideeën kunnen uitgroeien tot succesvolle bedrijven. Daarom zetten we de verschillende rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten graag eens extra in het zonnetje.

Als je je merk of een logo wilt vastleggen, een uitvinding wilt beschermen of wilt voorkomen dat anderen er met jouw idee vandoor gaan, krijg je te maken met intellectuele eigendomsrechten. Deze rechten zijn er niet alleen om jouw intellectuele eigendommen te beschermen. Je kunt ze ook gebruiken om zakenpartners of investeerders te vinden. Door slim gebruik te maken van je IE-rechten, blijf je je concurrenten een stap voor.

IE: big business voor kleine bedrijven

IE-rechten zijn belangrijk voor je business. Dat blijkt uit recent Europees onderzoek. Ondernemingen die ten minste één octrooi, geregistreerd ontwerp of merk bezitten, hebben gemiddeld een 20% hogere omzet per werknemer dan ondernemingen die geen van deze intellectuele eigendomsrechten bezitten. 

IE voor jouw goede idee

Heb jij een goed idee en wil je er verder mee? Regel dan bijtijds je IE! Klik op de afbeelding voor een interactieve video, hiermee helpen we je een eindje op weg. 
WorldIPDay 2021 screenshot

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.