Service menu right

47 ondernemers aan de slag met hun MKB Idee

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 6 december 2019 | Gewijzigd op: 09 december 2019

Een nieuwe lichting van 47 ondernemers ontving op 2 december een cheque van bij elkaar opgeteld € 7,8 miljoen. Daarmee gaan ze het komende jaar aan de slag met hun MKB Idee.

14 ondernemers gingen hun voor en presenteerden tijdens de bijeenkomst de resultaten van hun MKB Idee-projecten van 2018: van ‘Virtuele leermeesters’ tot ‘Een leven lang 2x 20 minuten leren’.

Een leven lang ontwikkelen

Met de regeling MKB Idee stimuleert de overheid mkb’ers meer te investeren in scholing en ontwikkeling van huidige en toekomstige werkenden, onder het motto Een leven lang ontwikkelen. Projecten zijn gericht op:

  • Investeringen om te zorgen voor meer technisch opgeleid personeel
  • Investeringen in menselijk kapitaal met het oog op digitalisering
  • Investeringen in menselijk kapitaal met het oog op de klimaat- en energietransitie

Leren is innoveren

Het succes van de regeling smaakt naar meer. Staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is enthousiast door het succes en zei op de bijeenkomst: "Lang leve het leren. Een lerend Nederland is een innoverend Nederland. Het mooie is dat ondernemers vaak andere ondernemers, het onderwijs of branches opzoeken om hun MKB Idee mee te helpen uitwerken."
Vooral veel kleinere ondernemers nemen de tijd er niet voor om de medewerkers in hun bedrijf te laten leren. Ze geven aan dat de steun in de rug van de overheid vaak net de doorslag geeft om er serieus werk van te maken.

Meer weten?