5,1 miljoen voor 3 Nederlandse innovatieve scale-ups

Meer artikelen
Horizon 2020

Gepubliceerd op: 31 mei 2018 | Gewijzigd op: 31 mei 2018

3 Nederlandse inzendingen zijn met hun innovaties geselecteerd voor het mkb-instrument fase 2 van Horizon 2020. De scale-ups winnen daarmee gezamenlijk € 5,1 miljoen.

Het budget is voor het verkennen van nieuwe markten en het naar de internationale markt brengen van een nieuw product, proces of dienst.

Deze ronde waren er iets minder dan 50 inzendingen uit Nederland. 3 bedrijven mochten door naar de tweede ronde in Brussel en alle 3 wonnen ze.

Winnaars

De Nederlandse winnaars en hun innovaties zijn:

  • Media Distillery wil met kunstmatige intelligentie video-opnames op het juiste moment laten starten.
  • Avantium werkt aan een biologisch afbreekbare materiaal voor de frisdankfles maar ook aan vezels voor tapijt en textiel en andere verpakkingsmaterialen.
  • Donkervoort werkt aan een lichtgewicht materiaal voor de volgende generaties auto’s.  

Bekijk alle winnaars op de website van de Europese Commissie (Engels).

Ondersteuning RVO.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ondersteunde deze bedrijven met advies over het indienen, feedback op de voorstellen en het aanscherpen van de pitches. Het Nederlandse mkb scoort in de Europese innovatietop. Eerder dit jaar mochten er 11 naar Brussel, 6 kregen toen de subsidie toegekend.

Meer informatie

Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Het mkb-instrument is voor innovatieve bedrijven met de ambitie om te groeien. Tot 2020 is er budget beschikbaar voor haalbaarheidsstudies en het uitvoeren van businessplannen.

Lees meer over Horizon 2020 of neem contact op metTeam Iris van RVO.nl (teamiris@rvo.nl).

 

 

Service menu right