Service menu right

70 miljoen voor energieadvies en kleine besparende maatregelen

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 27 oktober 2020 | Gewijzigd op: 04 november 2020

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt € 70 miljoen beschikbaar aan gemeenten om huurders en eigenaar-bewoners van koopwoningen te helpen minder energie te gebruiken. In vervolg op de succesvolle Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), waar 220 gemeenten aan deelnemen, gaat op 16 november 2020 een vergelijkbare regeling open: de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW).

Met de RREW kunnen gemeenten álle huishoudens, dus zowel huurders als eigenaar-bewoners van koopwoningen, ondersteunen bij het reduceren van hun energieverbruik.

Kleine energiebesparende maatregelen

Het gaat over kleine en snel te realiseren energiebesparende maatregelen die bewoners zelf in huis kunnen nemen. Denk hierbij aan het aanbrengen van radiatorfolie, ledlampen, tochtstrips en waterbesparende douchekoppen. Daarnaast gaan de gemeenten voorlichting geven over isolatie en andere energiebesparende maatregelen die zichzelf snel terugverdienen.

Nieuw in de RREW

Nieuw in de RREW (vergeleken met de RRE-regeling) is onder andere:

  • minstens de helft van het totaal aantal woningen, waarvoor subsidie wordt aangevraagd, moeten huurwoningen zijn;
  • gemeenten mogen samenwerken om tot een aanvraag te komen, maar elke gemeente moet zijn eigen aanvraag indienen;
  • de aanvragen gaan op basis van 'first come, first serve' (wie het eerst komt). De aanvraag kan worden toegekend als deze aan de gestelde criteria voldoet;
  • gemeenten hebben voor het indienen e-herkenning niveau 1 nodig.

Projectvoorstellen indienen bij RVO

Gemeenten hebben tot en met 1 maart 2021 om voorstellen voor projecten in te dienen. De projecten kunnen tot uiterlijk 31 juli 2022 uitgevoerd worden.

Meer weten?

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.