86 miljoen voor Nederlandse transportprojecten

Meer artikelen

Zes transportprojecten met Nederlandse bedrijven ontvangen samen bijna € 86 miljoen aan subsidie. De EU lidstaten stemden op 12 december in met deze uitslag van de eerste subsidieronde van CEF Transport in 2017.

Van elektrisch busvervoer tot LNG bunkers

De zes projecten die subsidie ontvangen zijn uiteenlopend. Het gaat bijvoorbeeld om de inbouw van spoorbeveiligingssysteem ERTMS in goederenlocomotieven. Die gaan in Nederland op de internationale spoorverbinding Rotterdam-Genua rijden.

De bevaarbaarheid van het Twentekanaal en van de binnenhavens van Hengelo en Almelo op North Sea-Baltic corridor wordt verbeterd. En de RET in Rotterdam gaat op grote schaal elektrisch busvervoer introduceren.

Zes binnenvaart schepen gaan elektrisch voortgedreven varen. Een Nederlandse partij is ook betrokken bij de bouw van CNG en LNG vulstations, een LNG terminal en LNG bunkers in Italiaanse havens.

Subsidierondes

De sluitingsdatum van de tweede ronde van de blending call is 12 april 2018. In november is het budget voor 'Nieuwe technologieën en innovatie' verhoogd naar € 490 miljoen. Voor de overige onderwerpen is nog € 135 miljoen beschikbaar.

De subsidies zijn bedoeld het hoofdnetwerk voor vervoer en transport binnen de Europese Unie te verbeteren.

Meer weten?

Service menu right