Aanmelden vrijstelling fosfaatrechten zoogkoeienhouders

Meer artikelen
Koeien_Regeling_fosfaatreductie

Gepubliceerd op: 24 oktober 2018 | Gewijzigd op: 24 oktober 2018

Bent u zoogkoeienhouder en heeft u jongvee dat een kalf krijgt? Voor u is er een vrijstelling op het fosfaatrechtenstelsel. Hiermee heeft u geen fosfaatrechten meer nodig voor uw jongvee. Aanmelden kan vanaf vandaag tot en met dinsdag 6 november.

Aanmelden tot en met 6 november

Vanaf vandaag kunt u zich aanmelden voor de Vrijstelling zoogkoeienhouderij. Als u fosfaatrechten heeft ontvangen, dan meldt u zich uiterlijk 6 november aan. Wij beoordelen dan het vervallen van uw fosfaatrechten voor 31 december 2018.

Geen fosfaatrechten? Dan kunt u zich tot en met 1 december 2018 aanmelden.

Voordat u zich aanmeldt

Aanmelden doet u met het formulier Vrijstelling zoogkoeienhouderij op onze website. Daar leest u ook wat de vrijstelling betekent. In 2018 zijn de voorwaarden net iets anders dan in 2019. Controleer daarom goed of u voor het juiste kalenderjaar aan de voorwaarden voldoet, voordat u zich aanmeldt.

Waarom deze vrijstelling?

Het effect van het fosfaatrechtenstelsel op de vleesvee- en zoogkoeienhouderij is begin dit jaar veel besproken. Op 29 maart 2018 heeft minister Schouten daarom een beleidsregel voor jongvee van vleesvee en een vrijstellingsregeling zoogkoeienhouderij voorgesteld. De vrijstellingsregeling is gepubliceerd en gaat in vanaf 24 oktober 2018.

Meer weten

Op onze pagina Fosfaatrechten leest u hoe u zich kunt aanmelden voor de vrijstelling en wat de voorwaarden zijn. Wilt u meer achtergrondinformatie? Daar leest u meer over op onze informatiepagina Vleesvee & zoogkoeien.

Service menu right