Aanvragen invoercertificaten rijst maart 2021 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Aanvragen invoercertificaten rijst maart 2021

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 1 maart 2021 | Gewijzigd op: 02 maart 2021

Nieuwsbericht 21.010 – Van 1 tot en met 5 maart 2021, uiterlijk om 13:00 uur, kunt u invoercertificaten aanvragen voor tariefcontingenten in de rijstsector. Met dit invoercertificaat betaalt u bij invoer in de EU geen of een verlaagde invoerheffing, afhankelijk van het contingent. Alleen bij invoer uit de Verenigde Staten betaalt u een ad valoremrecht van 25%.

Aanvragen

In de tabel onder Download staan de beschikbare hoeveelheden per tariefcontingent. Heeft u een uitvoercertificaat nodig, dat is afgegeven door de bevoegde instantie in het land van oorsprong? Wij nemen uw aanvraag pas in behandeling na ontvangst van dit uitvoercertificaat. U dient uw aanvraag digitaal in via de knop Direct regelen op mijn.rvo.nl. Op de pagina Digitaal aanvragen leest u wat u nodig heeft voor uw aanvraag.

Zekerheid

Vergeet niet uw zekerheid te stellen. Wij moeten die op de laatste dag van de aanvraagperiode, uiterlijk 13.00 uur hebben ontvangen. In de tabel vindt u per contingent het zekerheidsbedrag. Meer informatie over zekerheden vindt u op de pagina Zekerheid.

Toewijzing

Rond 23 maart publiceert de Europese Commissie de toewijzingen in een database (pdf). Is er nog hoeveelheid beschikbaar, dan kunt u de eerste 7 dagen van de volgende maand weer aanvragen. Wij publiceren alleen nieuwsberichten bij een nieuwe deelperiode.

Uw e-mailadres voor verbeterde dienstverlening

Om u beter van dienst te zijn, stappen we over op een andere manier van communiceren dan u van ons gewend bent. Wij willen u zo gericht mogelijke informatie geven die belangrijk is voor specifiek uw bedrijfswerkzaamheden.

Hiervoor willen wij u direct benaderen via e-mail. Daarvoor hebben wij uw e-mailadres nodig. Wij willen u daarom vragen om ons te mailen met het e-mailadres waar u onze informatie op wilt ontvangen. Stuur uw mail naar teamba@rvo.nl en laat ons weten over welke sector u berichten wilt ontvangen.

Hoe gaan wij om met uw privacy?

Wij verwerken uw gegevens volgens de geldende regels van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Uiteraard gebruiken wij uw e-mailadres alleen voor informatie die voor u relevant is. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met derden. Ook kunt u de berichtgeving altijd stopzetten.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de pagina Regeling invoer rijst. Heeft u nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met RVO:

Download:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.